Catalunya Diari

Lleida dedica un concert a les persones afectades pels atacs russos a Ucraïna

La Franz Schubert Filharmonia, el mestre Tomàs Grau i el pianista Alexei Volodin actuen aquest dissabte

La Franz Schubert Filharmonia, el mestre Tomàs Grau i el pianista Alexei Volodin dedicaran el Concert per a piano núm. 2 de Brahms i la 5a Simfonia de Txaikovski als afectats pels atacs russos a Ucraïna. Aquest dissabte, a les 20 hores, actuaran a l'Auditori Municipal Enric Granados, en el marc de la programació de LaTemporada Lleida.

Fa uns dies el pianista Alexei Volodin feia públic aquest comunicat: «Jo, Alexei Volodin, com a músic rus, sento la necessitat i la responsabilitat d'aclarir davant del meu públic i davant del món que repudio rotundament l'atac de Vladimir Putin a Ucraïna i estic en contra de la guerra».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Per la seva banda, Tomàs Grau, director titular i artístic de la Franz Schubert Filharmonia, també es pronunciava sobre aquesta situació: «Estem profundament commocionats pels atacs de l'exèrcit rus dirigits directament contra la llibertat i la democràcia. La nostra solidaritat és amb tot el poble d'Ucraïna i les víctimes d'aquest conflicte».

Imatge d'un músic
Lleida dedica un concert a les persones afectades pels atacs russos a Ucraïna | LleidaDiari.cat

Volodin interpretarà un dels concerts més exigents i virtuosos del repertori

Feia molt de temps que la Franz Schubert Filharmonia volia convidar Alexei Volodin, un dels pianistes més personals i únics de l'escena internacional. Per aquesta primera col·laboració, Volodin interpretarà un dels concerts més exigents i virtuosos del repertori, el Concert per a piano núm. 2 de Brahms. A la segona part, Tomàs Grau ens oferirà la 5a Simfonia de Txaikovski, l'obra on el compositor rus va descriure amb passió i melodies eternes el seu interior més profund.

Aclamat per la seva sensibilitat i la seva brillantor tècnica, Alexei Volodin és convidat per les orquestres de més alt nivell. Posseeix un repertori extraordinàriament divers, des de Beethoven i Brahms passant per Txaikovski, Rakhmàninov, Prokófiev i Scriabin fins Gershwin, Shchedrin i Medtner. Nascut el 1977 a Leningrad, Alexei Volodin va estudiar a l'Acadèmia Gnessin de Moscou i més tard amb Elisso Virsaladze al Conservatori de la mateixa ciutat. En 2001 va continuar els seus estudis a l'Acadèmia Internacional de Piano Llac de Como. Va guanyar el reconeixement internacional després de la seva victòria en el Concurs Internacional Géza Anda de Zuric l'any 2003.

Temporades anteriors han inclòs concerts amb l'Orchestre Symphonique de Montréal, The Mariinsky Orchestra, NCPA Orchestra Xina o les simfòniques d'Anvers, BBC i NHK. A el mateix temps, van destacar les seves gires amb SWR Symphonieorchester, la Russian National Orchestra o la Polish National Ràdio Symphony Orchestra.

Volodin actua regularment en les més prestigioses sales

Volodin actua regularment en les més prestigioses sales incloent el Wiener Konzerthaus, Palau de la Música de Barcelona, Mariinsky Theatre, Philharmonie Paris, Alte Oper Frankfurt, Tonhalle Zürich o el Auditorio de Madrid. En la present temporada destaquen els seus concerts a l'International Piano Series de l'Southbank Center, el Wigmore Hall o el Meesterpianisten Sèries de Concertgebouwd'Amsterdam, així com recitals a Bratislava, Ostrava, Den Haag, Oxford i Winnipeg.

Alexei Volodin és un artista freqüent en els Festivals més destacats com Bad Kissingen Sommer, La Roque d'Anthéron, Les Rencontres Musicals d'Évian, La Folle Journée, White Nights Festival a Sant Petersburg o l'Easter Moscow Festival. Les entrades (30 €, la general i 25 €, la reduïda) es poden comprar a les taquilles de l'Auditori Municipal Enric Granados, Teatre de la Llotja, Teatre Municipal de l'Escorxador i a l'oficina de Turisme de Lleida i al web de LaTemporada Lleida.


Comentaris

envia el comentari