Catalunya Diari

Lleida es prepara per celebrar la Nit de Sant Joan

Lleida es prepara per celebrar la Nit de Sant Joan| Redacció - Fotografia: lleidaalminut.comA la ciutat s’encendran una vintena de fogueres, que es concentren majoritàriament a les partides de l’Horta i que es poden consular en el plànol interactiu activat per la Paeria, on també s'hi troben els punts de venda autoritzats de petards. Els tècnics municipals de Protecció Civil i els Bombers són els encarregats d’inspeccionar durant tot el dia les ubicacions de les peticions, que han arribat tan de particulars com d’entitats.

La tinent d’alcalde i regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres, ha explicat que amb el dispositiu especial que s’ha muntat es controla el funcionament correcte de les fogueres, confirmant que reuneixin les condicions necessàries de seguretat i que no presentin cap perill. Mestres ha comentat que abans que s’acabés el curs, s’han fet xerrades en diverses escoles de Lleida per ensenyar i donar consells sobre una manipulació correcta i segura dels petards. A més, s’ha incidit en què els més petits ho han de fer acompanyats i sempre amb la supervisió de familiars o adults.

Les revetlles populars ompliran de música, pólvora i gresca les places i partides de la ciutat. La Seu Vella serà un dels escenaris on aquesta nit cremarà una foguera de Sant Joan, a sota del Castell del Rei-La Suda. També hi haurà una revetlla rumbera, que inclourà les actuacions de Bali Cejas i la Peculiar. Aquesta imatge es repetirà en molts barris de la ciutat que, com cada any, se sumen a aquesta celebració, en què no hi falten els productes gastronòmics típics, com són les coques dolces i salades.Comentaris

envia el comentari