Catalunya Diari

Lleida estrena un nou carrer amb el nom de l'Orfeo Lleidatà

La Paeria i l’Orfeó descobreixen la placa del carrer que rep el nom de la històrica coral lleidatana

Orfeó Lleidatà
Imatge de l'acte d'inauguració del carrer de l'Orfeó Lleidatà | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida i l'Orfeó Lleidatà han descobert aquest dijous la placa que dóna el nom d'aquesta entitat coral a un carrer situat al costat de la seva seu, al Centre Històric, en un acte que ha comptat amb la participació dels cors i conjunts musicals de l'entitat: els cors Prejove, Jove i el Cor de l'Orfeó Lleidatà, amb el Quartet de Corda i el Quartet de clarinets. L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha presidit l'acte acompanyat del president de l'Orfeó, Antoni Soliva, i ha elogiat la tasca de l'entitat al llarg dels seus 158 anys d'història, que l'ha fet mereixedora d'aquest reconeixement.

El paer en cap ha destacat especialment el seu compromís pel Centre Històric que va demostrar quan hi va establir la seva seu l'any 2008, contribuint així canviar la cara del barri. «L'Orfeó s'hi va comprometre, amb aquesta vocació per l'ensenyament de la música i del cant, però, sobretot, per l'avenç de la cohesió social a Lleida, pensant en la gent del Centre Històric i en la diversitat, pensant en gran per la ciutat», ha afirmat Larrosa.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!
Carrer Orfeó Lleidatà
Descobriment de la placa del carrer de l'Orfeó Lleidatà | LleidaDiari.cat

 

Un gest que agraeixen molt des de l'entitat

Per la seva part, el president de l'Orfeó ha destacat que aquest acte suposa «un reconeixement molt important que volem agrair a l'Ajuntament, representat pel seu alcalde, i sobretot a la ciutat de Lleida, que ens ha acompanyat durant els 158 anys de recorregut de l'Orfeó Lleidatà, sent punta de llança del cant coral, de la música i del desenvolupament cultural a la nostra ciutat i de la cohesió social a través de la cultura». L'acte també ha comptat amb l'assistència dels regidors Joan Queralt, Paco Cerdà, Núria Marin i Joan Vilella.

El Cor de l'Orfeó Lleidatà, fundat el 1861, té com a base la pedagogia i el cant coral. L'edifici de l'entitat a Lleida acull una escola de música i les diferents corals que inclou, al capdavant de les quals figura l'Orfeó Lleidatà, que dirigeix Pedro Pardo. Així mateix, la Fundació Orfeó Lleidatà treballa per promoure la música, el cant coral i la cultura.

Una programació per a tota la família

La Fundació Orfeó Lleidatà inicia la nova Programació familiar Hivern-Primavera 2019 amb cinc propostes artístiques i pedagògiques diferents. Les entrades ja es poden comprar a través del web www.orfeolleidata.cat. Degut a la gran acollida per part del públic i a la voluntat de satisfer la demanda creixent de les famílies lleidatanes, la programació amplia a tres els espectacles per a nadons que es podran gaudir a l'Espai Orfeó. Són propostes amb un alt contingut artístic, que combinen diferents disciplines de les arts i que estimulen la creativitat, la imaginació i els sentits dels més petits i també de tota la família.


Comentaris

envia el comentari