Catalunya Diari

Lleida estrena 'T1 Latemporada' que unifica la programació de la Llotja, l’Escorxador i l’Auditori

Lleida estrena 'T1 Latemporada' que unifica la programació de la Llotja, l’Escorxador i l’Auditori| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Lleida estrena 'T1 Latemporada' que unifica la programació de la temporada d’hivern-primavera 2017 de la Llotja, l’Escorxador i l’Auditori Municipal Enric Granados. Una proposta que abasta 58 espectacles amb 68 funcions i posa a la venda 46.000 entrades als diferents espectacles.

Les entrades dels diferents espectacles depenen de cada equipament. Així, les de l’Auditori oscil·len entre els 3 i els 25 euros; a l’Escorxador, entre 5 i 18 euros; i, a la Llotja entre 11 i 57 euros.
 
La unificació de les programacions d’aquests tres equipaments municipals dóna com resultat una sola programació en tres espais amb el nom 'Latemporada, programació estable d’arts escèniques i música de Lleida'. En aquest sentit, també s’ha donat a conèixer la nova web a través de la qual, els espectadors tenen accés a la graella dels espectacles dels tres equipaments, per data i de manera correlativa i, alhora, enllaça amb els webs dels tres equipaments.
 
58 espectacles, 68 funcions i 46.000 entrades a la venda
Entre els 58 espectacles programats destaquen ‘Goyescas’, una producció de la Paeria per commemorar el doble centenari de Granados; ‘Hits’, de Tricicle; la dansa de Sara Baras; el nou recital de Sílvia Pérez Cruz; l’obra ‘Incendios’, amb Núria Espert; l’espectacle infantil ‘Aventura Canina’, amb els personatges de la Patrulla Canina; el Mago Pop; o ‘Perra de Nadie’, el nou muntatge de Marta Carrasco, entre altres.
 
Pel que fa a la música a l’Auditori Municipal Enric Granados s’han programat un total de 32 concerts per a la temporada hivern-primavera 2017, en la qual continuaran els concerts dedicats al compositor lleidatà Enric Granados que abastaran gran part del seu repertori.
 
Grans formacions orquestrals:
L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida. Iniciarà el 8 de gener la temporada de l’Auditori amb la interpretació de la Suite Puncinella. S’han programat dos concerts més durant aquesta temporada en la que celebrarà el seu quinzè aniversari e interpretarà grans compositors com Beethoven i Mozart amb la presència del director Salvador Mas.
 
- L’Orquestra de Cadaquès. Sota la batuta de Jaime Martín retorna de nou a l’Auditori juntament amb el prestigiós violinista Daniel Hope i que interpretaran la Simfonia nº7 de Beethoven.
 
La Banda Municipal de Lleida. Oferirà un concert basat en la música i l’humor amb la col·laboració de l’actor Llubi Casas.
 
- La Banda Simfònica Unió Musical de Lleida. Ha programat dos concerts aquesta temporada i en el concert de maig interpretà el musical El Fantasma de l’Òpera.
 
- Jove Orquestra de Ponent. El 6 maig celebrarà el seu cinquè aniversari ens oferirà un repertori ben original. 
 
Cicle Coral Antoni Pujol: Amb la programació de diferents concerts on el cant i la bona música hi seran ben presents. Hi destaquen: Concert Lux Aeterna del Cor de l’Orfeó Lleidatà i la Fundació Victoria dels Àngels sota la direcció de Pedro Pardo.
 
Orquestra Simfònica del Vallè: i diferents corals del territori interpretaran la Missa de Glòria de Puccini el 2 d’abril
 
Formacions residents de l’Auditori: el grup de gòspel Veus.Kat presentarà el seu nou espectacle 'Music is Life'.
 
Cicle de concerts de música de cambra: tindran lloc un total de 6 concerts. S’iniciarà amb la formació resident el Quartet Teixidor que continua el seu cicle de concerts amb la interpretació de compositors de les nostres terres com Teixidor, Esterri i Haydn. Duo Àstrid -integrat pel guitarrista Carles Herraiz i la flautista Neus Puig fusionaran en un mateix programa la música d’Enric Granados i Piazzolla.
 
Enric Granados estarà present també dins del cicle de música de cambra amb diferents concerts: Marta Infante i Carlos Robaina interpretaran obres composades per Granados per a veu i piano.  El Quartet Teixidor (durant el mes de maig) ens oferirà un concert juntament amb el pianista resident de l’Auditori Enric Granados en el que interpretaran música de cambra desconeguda fins ara de Granados.
 
LleidArt Ensemble: sota la direcció de Xavier Puig presentaran 'el Primaveres' amb la interpretació de compositors com: Vivaldi, Copland i Piazzolla.
 
Cicle de piano Ricard Viñes: els pianistes Carles y Sofia interpretaran una versió única i exclusiva a quatre mans de Goyescas (26 de gener). El 7 de febrer tindrem l’oportunitat de poder tornar escoltar a Enrique Lapaz, guanyador del Premi Especial al millor concursant de nacionalitat espanyola i guanyador al millor intèrpret del repertori de Ricard Viñes en l’última edició del concurs, ens interpretarà obres de Bach-Busoni i Chopin. El pianista resident de l’Auditori José Menor ens oferirà Danses, Valsos i Transcripcions de Granados seguint amb els concerts commemoratius de l’any  Granados (17 de març). L’Orquestra Simfònica del Vallès juntament amb Ren Ziming (guanyador de la XXI edició del Concurs Ricard Viñes) i solistes i cors de gran nivell interpretaran la Novena Simfonia de Beethoven.
 
Concerts familiars, dirigits al públic més jove que compten dos d’ells amb la col·laboració de l’Orfeó Lleidatà i Ibercaja. 28 de gener: l’espectacle Hop! Peripècia! que pretén donar a conèixer el món de l’òpera al públic més joves. El 18 de febrer la companyia Kiddy Musics ens oferirà l’espectacle Kiddy Broadway.  11 març ens visitarà un follet molt valent que ha vingut a la ciutat. El Centre de Titelles de Lleida tornarà després del gran èxit de la seva estrena el dissabte, 1 d’abril amb l’espectacle El Petit Piano amb la col·laboració de LleidArt Ensemble. Interpretació de l’òpera la Gàbia daurada per part de l’Escola de Música l’Intèrpret que celebra el seu vintè aniversari. 10 de maig: Tortell Poltrona i Albert Pla ens presentaran el seu últim espectacle.
 
Altres músiques: Presència del prestigiós guitarrista Cañizares. Cañizares ens presenta una versió diferent i original de la música d’Enric Granados, en què ha seleccionat diverses peces com Valses Poéticos, Danzas Españolas i Goyescas.
 
Pel que fa a les arts escèniques al Teatre de l’Escorxador i la Llotja de Lleida s’han programat diferents espectacles:
- Infantils i familiars
o   UniversAri: el darrer espectacle del conegut pallasso Marcel Gros.
o   Renard: és el projecte guanyador del concurs per adaptar el Llibre de les bèsties de Ramon Llull amb motiu del 700 aniversari de la seva mort. Musical, amb un gran encert de vestuari i de caracterització dels personatges.
o   Rhümia: espectacle de pallassos amb música en directe, que segueix en la línia gamberra de la primera part, Rhum, però amb dosis de tendresa.
o   inTarsi: una peça de circ contemporani, amb acrobàcia i jocs constants amb els elements de fusta de l’escenografia de la companyia de circ eia.
 
- Dansa
o Tornen Marta Carrasco i Àngels Margarit cia Mudances a Lleida, amb dos noves creacions, la primera amb un solo, Perra de nadie, i la segona amb un espectacle de gran format a la Llotja, Capricis.
o Espectacle Danzad, malditos, una proposta actual de la pel·lícula Danzad, danzad, malditos, que compagina dansa i teatre i que va rebre el Premi Max al Millor Espectacle Revelació 2016.
 
- Òpera
o Manon Lescaut: seguim participant en el Circuit d’Òpera a Catalunya
 
o El 7 de maig s’estrenarà Goyescas, una producció de l’Ajuntament de Lleida per commemorar el doble centenari Granados. Amb participació de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida i cantants i figurants de Lleida
 
- Teatre
- Espectacles grans:
o   Incendios: on podrem veure Núria Espert fent un dels grans papers de la literatura contemporània, acompanyada d’un gran elenc d’actors i actrius més joves.
o   Relato de un náufrago: la posada en escena del conegut llibre de Gabriel García Márquez amb un sorprenent tàndem d’actors (Gutiérrez Caba i Àngel Llàcer)
 
- Clàssics (dos textos clàssics interpretats per companyies joves):
o   Revolta de bruixes de Benet i Jornet a càrrec de La Kompanyia Lliure
o   L’Hostalera de Goldoni a càrrec de La Perla 29.
 
- Espectacles de carrer:
o   A mí no me escribió Tennessee Williams: és una peça que es representa en llocs no convencionals. Una peça que va gaudir de gran èxit en la passada edició de FiraTàrrega.
 
- Espectacles de grans èxits:
o   HITS: l’espectacle que reuneix els millors dels millors sketches de la companyia Tricicle, i el qual podria ser el seu úlitm espectacle … o no (com diuen ells).
o   Antonio Díaz, el Mago Pop, també passarà per Lleida en la gira despedida de l’espectacle La Gran Ilusión, que s’ha convertit en un èxit absolut de crítica i públic.
 
- Escorxadijous: es manté la línia de programació de noves tendències escèniques amb dos espectacles 'Birdie' i 'L’empestat' a la Sala 2 de l’Escorxador.


Comentaris

envia el comentari