Catalunya Diari

Lleida gaudirà del millor jazz internacional en el 22è Jazz Tardor

Lleida gaudirà del millor jazz internacional en el 22è Jazz Tardor| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

La tardor a Lleida és sinònim de jazz. El festival Jazz Tardor arriba a la 22a edició amb una programació farcida de figures destacades en l’àmbit internacional, del 6 de novembre al 10 de desembre. 

La tinent d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, Montse Parra, ha remarcat que és una de les activitats culturals principals de la programació en aquesta època de l’any i que aquesta edició inclou una “programació excel·lent”, agraint així el treball que any rere any fan els organitzadors. 
 
El director del certamen, Josep Ramón Jové, ha destacat la importància de seguir donant suport al talent emergent i ha comentat que enguany “hem apostat pel talent històric”, per artistes destacats de l’escena del jazz internacional, mantenint el nivell de qualitat de programació. Segons ha assenyalat, el programa sempre conté elements eclèctics aglutina les tendències actives de l’escena del jazz més actual.
 
Entre les actuacions programades, destaquen l’actuació per primera vegada a Lleida de Jean Tussaint Quartet, amb un tribut a Art Blakey, i Ray Gelato 4 Swing Quartet i Ernie Watts Quartet. Entre les actuacions locals hi ha els concerts de Tui Higgins i Xavier Monge jazz Project i Orgàsmics Quintet amb “El soulògic de Jordi Mestre”. Completen el cartell Paolo Tomaselli’s floating Bridges; Ponent Roots Selectors; Jeff Lorber Fusion amb Jimmy Haslip, Eric Marienthal i Gary Novak; Jam Sessiona amb l’artista convidat Dave Mitchell; Après Minut; Bruce Barth Quartet amb Terell Stafford; Kiko Berenguer Quartet (flamenc –swing) i Big Band de Atarfe (llegendes del soul). El festival es tancarà amb el concert de Nadal amb Aba Taano, grup africà d’Uganda, que fusiona el folk i la dansa d’arrel africana amb el jazz i el gospel. Aquesta formació musical destinarà els beneficis aconseguits durant el concert al manteniment de l’orfenat del seu país d’origen.
 
Els escenaris dels concerts seran el Cafè del Teatre i l’Auditori Municipal Enric Granados a Lleida i el Teatre La Lira a Tremp.


Comentaris

envia el comentari