Catalunya Diari

Lleida s'incorpora a la xarxa de Cases de la Música amb la iniciativa de l'Orfeó Lleidatà

La capital del Segrià se suma al projecte al qual ja pertanyen Mataró, l'Hospitalet, Salt-Girona, Manresa i Terrassa

Imatge de la presentació de la incorporació de Lleida a la xarxa Cases de Música
Lleida s'incorpora a la xarxa de Cases de la Música amb la iniciativa de l'Orfeó Lleidatà | LleidaDiari.cat

La xarxa de Cases de la Música de Catalunya s'ampliarà amb la incorporació de Lleida a un projecte amb quinze anys de trajectòria i al qual ja pertanyen les cases de la música de Mataró, l'Hospitalet de Llobregat, Salt-Girona, Manresa i Terrassa.

L'adhesió correspon a la demanda del Parlament de potenciar i ampliar la xarxa i de convertir-la en un projecte sociocultural ambiciós i que abasti tot el territori català. La Casa de la Música de les Terres de Lleida, ubicada a la seu de l'Orfeó Lleidatà, es posarà en marxa a la tardor i pretén esdevenir un punt de referència musical de Ponent. La iniciativa també compta amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), l'IEI, la Paeria de Lleida i del Consell del Segrià.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El projecte es troba en una fase inicial

Encara que el projecte es troba en una fase inicial, ja està donant les seves primeres passes en la mateixa línia de treball que la resta de seus de la xarxa de Cases de la Música, amb l'objectiu de potenciar el treball en xarxa per a la professionalització dels músics i impulsar projectes en què la música funcioni com una eina d'inclusió. Alhora, la Casa de la Música lleidatana, com fan les altres seus del projecte, també organitzarà activitats que permetin una millor projecció de la feina dels músics i creadors, a la vegada que fomentin l'atracció de públic envers la música.

La primera acció de la Casa de la Música Terres de Lleida tindrà lloc dissabte, amb la participació a l'Obert Centre Històric de Lleida (Pista La Panera) de dues bandes emergents, Vernal i Guada Garino. La creació d'aquesta nova Casa de la Música va a càrrec de la Fundació Orfeó Lleidatà, entitat amb més de 150 anys d'història, referent sociocultural al territori de Lleida. A més, la Casa de la Música de les Terres de Lleida compta amb el suport de l'ICEC, l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), l'Ajuntament de Lleida i del Consell Comarcal del Segrià.

Xarxa de Cases de Música

Cases de la Música és un projecte sociocultural en xarxa que té com a objectius primordials promoure la formació, la creació, l'exhibició i la difusió de la música popular i moderna a tot Catalunya; a més de complementar les infraestructures culturals municipals mitjançant l'organització d'activitats, dirigides tant als artistes i als creadors, com al públic en general.

Cases de la Música s'ha convertit en un projecte ferm i assentat a Catalunya, en el qual col·laboren i treballen de la mà administracions públiques (ajuntaments, diputacions i Generalitat) i entitats privades que les gestionen. Es tracta, per tant, d'un model reeixit de gestió cultural publicoprivada, pioner a Europa, amb un objectiu comú de dinamitzar la música al territori.


Comentaris

envia el comentari