Catalunya Diari

Lleida instal·la 'Nit' a la Plaça de Sant Joan, el segon cap d'Antonio López

Lleida instal·la 'Nit' a la Plaça de Sant Joan, el segon cap d'Antonio López| Redacció - Fotografia: Fundació Sorigué

mostra que el reconegut artista exposa

Aquest divendres a les 17.30 hores s'ha instal·lat a la Plaça de Sant Joan l’escultura 'Nit', despertant una gran expectació entre els lleidatans. L’altra escultura es va instal·lar ahir davant de la Fundació Sorigué, a la rotonda entre els carrers Alcalde Pujol i Cristòfol de Boleda.

Antonio López, qui ha supervisat l’orientació amb què es col·locava la peça escultòrica, ha compartit amb els presents la seva alegria i emoció en veure les seves escultures al carrer, entre la gent. "És la major felicitat que es pot tenir quan es fa un treball, que pugui conviure amb els ciutadans. És el somni més alt que es pot tenir", ha assegurat l’artista.

El pintor i escultor, premi Príncep de Viana de la Cultura 2012, Príncep d’Astúries de les Arts i membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando, entre altres, és actualment un referent de l’art contemporani de l’Estat i la Fundació Sorigué li ha dedicat una mostra, que es pot visitar des del passat 21 de maig i fins al 30 d’octubre a les seves instal·lacions. L’exposició compta amb més de mig centenar d’obres, pintures i escultures, algunes de les quals han estat exposades al Museu Thyssen-Bornemisza a Madrid i al Museu de Belles Arts de Bilbao, i d’altres han arribat a Lleida des del seu taller, inacabades, inèdites per a la mostra.


Comentaris

envia el comentari