Catalunya Diari

Lleida ja ho té tot a punt per a rebre a Ses Majestats els Reis d'Orient

Lleida ja ho té tot a punt per a rebre a Ses Majestats els Reis d'Orient| Redacció - Fotografia: Laura Biela (Arxiu)

 

Lleida ja ho té tot a punt per rebre aquest dijous, dia 5 de gener, Ses Majestats els Reis d’Orient. Els nens i les nenes esperen amb il·lusió la seva arribada, per seguir la comitiva reial pels carrers de la ciutat, formada per 14 carrosses, 11 grups amb grups d’animació, dansa i teatre i 11 bandes de música.

La Cavalcada dels Reis és un dels actes més participatius, que compta amb uns 600 participants i que aplega unes 25.000 persones al llarg dels 2,8 quilòmetres recorregut. La Cavalcada 2017 estarà formada per 14 carrosses, que aniran acompanyades d’11 grups amb grups d’animació, dansa i teatre i 11 bandes de música, majoritàriament locals; els Capgrossos, el Marraco, el ball de Cavallets, etc. A més, es repartiran al voltant de 3 tones de caramels, aptes per a celíacs.
 
Com cada any, s’ha treballat el tema de la seguretat, mirant de repartir el màxim de caramels en mà o vigilant amb les distàncies amb les carrosses, entre altres. El dispositiu especial per vetllar per la seguretat de la Cavalcada està format per un centenar de persones: agents i membres de la Guàrdia Urbana, els Bombers, Protecció Civil, la Creu Roja, etc. 
 
La Cavalcada de Reis 2017
La desfilada d'enguany està estructurada en 8 blocs: l’obertura i la Cultura Popular i Tradicional; el Camarlenc, cartes i estel; les comitiva dels Reis Melcior, Gaspar i Baltasar; les joguines i els somnis; la fàbrica de carbó i, per últim, els camions amb joguines i serveis.
 
Els grups de música que hi prendran part són la Banda Retocada, Grallers els Vinardells, Ministrers de Lleida, Grallers Els Carreter, Banda de l’Escola De Musics, Ilerband, Banda de la Unió Musical. Dixie Street, Grup de Grallers del Carrer Cavallers, Percusionístes del FLIPA. Grallers i percussió de Lo Sotrac.
 
Els grups de dansa, teatre i animació que hi participaran són Cia. Fadunito, La Cremallera, Cia. Baldufa, Actua Produccions, Cia. Xip Xap, cia Festuc Teatre, Cia. El Sidral, Cia. SAC, Cia. Talia Teatre, Cia. Campi qui Pugui, Cia. Xip Xap.
 
Els Reis Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran dijous a les 17.30 hores a l'estació Lleida-Pirineus en el tren anomenat 'Yeyé', un tren històric. Des de la plaça Ramon Berenguer IV iniciaran el recorregut, que ja s’ha consolidat creuant al marge esquerra del riu Segre i passant pel barri de Cappont. La comitiva reial partirà a les 18.00 hores i recorrerà la Rambla de Ferran i l’avinguda Francesc Macià. Creuarà el Pont Vell i passarà per l’avinguda de les Garrigues, l’avinguda de València, l’avinguda de l’Estudi General i tornarà pel pont de la Universitat, la plaça Espanya i l’Avinguda de Madrid. El recorregut, de prop de 3 quilòmetres, finalitzarà a l’avinguda de Blondel, davant de l’Ajuntament de Lleida, on es fa la tradicional recepció als nens i les nenes de la ciutat i el lliurament de les claus per accedir a totes les cases de la ciutat. 


Comentaris

envia el comentari