Catalunya Diari

Lleida ja ho té tot llest per al seu primer Carnaval virtual

Enguany, atesa la situació sanitària, es planteja un programa participatiu sense perdre l’essència de la festa

Imatge de l'hermandat del Pau Pi, a Lleida
La Paeria convida la ciutadania a compartir virtualment el Carnaval de Lleida | LleidaDiari.cat

El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat del regidor de Joventut, Festes i Tradicions, Ignasi Amor, i de la guanyadora del Cartell de Carnaval, Elisabeth Giménez, ha presentat aquest dimarts el programa que l'Ajuntament de Lleida ha preparat per viure el Carnaval de Lleida. A la presentació hi han assistit també membres de la Germandat Pau Pi.

«Un Carnaval de Lleida diferent, inevitablement, en què convidem la ciutadania a compartir virtualment aquesta festa des de les seves llars", ha destacat l'alcalde de Lleida, qui ha recordat que les festes de Carnaval tenen una llarga tradició, encarnada en el personatge del Rei de Carnestoltes, Pau Pi, que «ja era present al s. XIX, i que es recupera als anys 80, després del franquisme».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

«Hem hagut de ressituar el Carnaval d'enguany amb l'esperança que el Carnaval de l'any vinent torni a ser el tradicional i, mentrestant, cal mantenir la participació. No tindrem la rua de Carnaval, però hem de conservar l'empenta d'il·lusió i haurem d'aprofitar per recordar i per gaudir de l'essència del Carnaval per mitjà de recursos digitals».

Sense deixar perdre l'essència de la festa i mantenint les tradicions populars

I és que enguany, atesa la situació sanitària, des de la regidoria de Festes s'ha pensat en un programa participatiu sense deixar perdre l'essència de la festa i mantenint les tradicions populars a la ciutat. El Carnaval de Lleida d'aquest any és una crida als lleidatans i les lleidatanes per tal que el celebrin i el comparteixin a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #CarnavaldeLleida, i alhora és una invitació a seguir-lo també a través de tots els canals de la Paeria així com del compte Festes Lleida.

En aquest sentit, també hi haurà algunes activitats que es faran a través de les xarxes socials dels diferents col·lectius o entitats que sempre han col·laborat en aquesta festa. El regidor de Festes, Tradicions i Joventut, Ignasi Amor, ha remarcat que el Carnaval d'aquest vol conservar la il·lusió de la festa del Carnaval malgrat que el context de la Covid i per això es plantegen accions sense interacció social per mitjà de les xarxes: «Creem un hashtag que és #CarnavaldeLleida i aquí aglutinarem totes les accions, comentaris, vídeos que es puguin fer arribar des de les xarxes socials: Twitter, IGTik-tok...» . 

La figura del Rei del Carnestoltes

Amor ha remarcat la voluntat de la Paeria de donar relleu, aquest any, a la figura del Rei del Carnestoltes, ampliant-ne el coneixement per mitjà de les xarxes socials. «Així ens ho van demanar les entitats que intervenen en la preparació del Carnaval i pensem que el format virtual és una bona oportunitat perquè la figura tradicional de Pau Pi sigui encara més coneguda», ha explicat el responsable de la regidoria de Festes. 

En el programa del Carnaval 2021 no faltaran les activitats tradicionals com el pregó del Pau Pi, la Tupinada o la Marató de l'Ou però des d'una perspectiva adaptada a la situació de la pandèmia. En aquesta edició també es recordarà a història del Carnaval de Lleida a través de diferents imatges. El cartell d'aquesta edició ha estat dissenyat per Elisabeth Giménez Porcel, estudiant de Gràfica Publicitària de l'Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol. Giménez ha explicat que amb la seva obra hi ha volgut reflectir la singularitat del Carnaval d'enguany.

En la presentació de les festes, el Paer en cap, que presideix el Consell Escolar Municipal, ha agraït així mateix les escoles que, enmig de l'actual pandèmia, hagin mantingut l'esperit festiu del Carnaval proposant activitats per als nens i nenes durant tot el Carnaval.


Comentaris

envia el comentari