Catalunya Diari

Lleida manté la Fira de Sant Miquel i les Festes de Tardor tot i la Covid-19

L'Ajuntament diu que els dos certàmens s'estan ajustant als plans del Procicat per poder tirar endavant

Imatge d'arxiu de la façana del Palau de la Paeria de Lleida
Imatge d'arxiu de la façana del Palau de la Paeria de Lleida. | LleidaDiari.cat

La Paeria manté la celebració de la Fira de Sant Miquel i les Festes de Tardor, previstes per finals de setembre. Així ho ha tramès l'equip de govern als portaveus de l'oposició en una reunió mantinguda aquest dilluns on s'ha matisat que l'aposta de l'Ajuntament és mantenir ambdues celebracions i que s'està ajustant la manera de com fer-ho, respectant els plans sectorials del Procicat, totes les mesures de protecció de sanitat i garantint la seguretat davant la pandèmia de la Covid-19. La tinent d'alcalde Jordina Freixanet ha remarcat que compten amb «l'experiència» del programa 'Fase Cultura', que ha comptat amb actuacions musicals d'artistes locals durant l'estiu i que preveuen desenvolupar les festes en el mateix «context de prudència».
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
L'equip de govern de la Paeria considera que malgrat l'alerta pel coronavirus, amb les Festes de Tardor i la Fira de Sant Miquel els veïns de Lleida puguin «gaudir d'uns dies en família i socials». Freixanet ha afegit que el «compromís» de l'equip de govern i així també ho han manifestat els portaveus dels grups municipals, és que s'ha de mantenir «l'equilibri» perquè la ciutat pugui recuperar-se en l'àmbit econòmic, educatiu i social, vigilant i sent prudent en les decisions i complint les indicacions sanitàries.
 
 
Els portaveus dels grups municipals s'han reunit a la Paeria per avaluar les dades sanitàries a la ciutat i avançar pel que fa al calendari d'activitats dels pròxims dies. Freixanet ha explicat que la situació sanitària a la ciutat està en una situació de «calma tensa» o «calma vigilant» en què no es pot relaxar el comportament. Aquesta setmana s'estan fent els cribratges a diferents barris de la ciutat que, com ha dit la tinent d'alcalde, ajudaran a tenir una imatge més concreta de com està Lleida i situar-la per a l'inici del curs escolar i de cara als pròxims mesos.
 
 
En la reunió d'aquest dilluns, la primera presencial després del ple de juliol i que ha estat presidida per l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, també s'ha comentat alguns actes pròxims del calendari, com la Junta de Seguretat posposada al juliol i que tindrà lloc dilluns, la voluntat que les comissions segueixin funcionant telemàticament o la possibilitat de celebrar el primer Ple municipal híbrid aquest mes de setembre.

Comentaris

envia el comentari