Catalunya Diari

Lleida participa aquest cap de setmana a les Jornades Europees del Patrimoni

Lleida participa aquest cap de setmana a les Jornades Europees del Patrimoni| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Lleida s’ha sumat aquest cap de setmana a les Jornades Europees del Patrimoni amb l’organització d’activitats i de jornades de portes obertes. El Castell de Templer és un dels espais que s’ha afegit a la iniciativa. Aquest diumenge s'ha programat l’experiència Templer per un dia i per dilluns, Històries i Llegendes del Castell. El conjunt monumental de Gardeny constitueix un dels testimonis més destacats de l’arquitectura templera a Catalunya durant la segona meitat del s. XII. Entre altres, destaca la torre habitació o l’església romànica de Santa Maria de Gardeny.

Les persones que ho vulguin poden pujar al recinte templer amb el Bus Turístic de Lleida -aquest és l’últim cap de setmana que circula, ja que el servei s’acaba aquest dilluns, festivitat del Pilar-. 
 
Altres espais patrimonials que aquests dies ofereixen activitats en el marc de les JEP 2015 són el Museu de Lleida i el Turó de la Seu Vella, per visitar el Castell del Rei i la Seu, on avui es clou el cicle de concerts Concòrdia. Música de Pau, amb el guitarrista Armando Corsi.
 
Aquest mes d’octubre hi ha previstes 3 sortides més dins el programa de tardor de Turisme de Lleida: per al dissabte 17 la visita de les cases il·lustres d’estil modernista, i per al dia 24 la ruta dinamitzada de Cobla de Joglars i per al 31, la de Bagul d’Històries.
 


Comentaris

envia el comentari