Catalunya Diari

Lleida prepara un Sant Jordi carregat d'actes literaris, música i cultura popular

Lleida prepara un Sant Jordi carregat d'actes literaris, música i cultura popular| Redacció - Fotografia: Laura Biela / Ajuntament de Lleida

 

L’Ajuntament de Lleida, amb motiu de la setmana de Sant Jordi, ha programat un seguit d’actes de caire literari, musical i de cultura popular per celebrar el dia del llibre i la rosa a la ciutat.

El dimecres 22 d’abril es farà un pòrtic sota el títol 'Codis Postals. Moments Epistolars', una acció literària produïda per la Regidoria de Cultura que pretén reflexionar al voltant del món de la correspondència i del gènere epistolar. L’acte comptarà amb la participació de nou escriptors lleidatans: Emili Bayo, Josep Borrell, Pep Coll, Rosa Fabregat, Andreu Loncà, Xavier Macià, Anton Not, Francesc Pané i Vidal Vidal. Hi haurà música en directe a càrrec de la pianista Marta Castelló i un discurs audiovisual de producció municipal que marcarà el desenvolupament de l’espectacle. Els alumnes de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol han col·laborat en aquesta acció, aportant el seu treball fotogràfic inspirat en el món de les cartes. El pòrtic començarà a les 20.30 hores al Cafè Teatre de l’Escorxador.
 
El dijous 23 d’abril, diada de Sant Jordi, la plaça de la Paeria acollirà, un any més, l’estand de l’Ajuntament de Lleida, on hi haurà el nou volum de la col·lecció municipal 'Escata de drac. Relats de Sant Jordi'. El número 11 de la sèrie inclou narracions inèdites de sis escriptors i escriptores lleidatans: Rosa M.Giralt, Txema Martínez, Laia Noguera, Maria Pons, Francesc Puigpelat i Pere Rovira. La publicació és gratuïta. La publicació es pot adquirir gratuïtament a l’estand.
 
La Biblioteca Municipal de Pardinyes oferirà una nova sessió del cicle L’hora del conte, amb la lectura de la 'Llegenda de Sant Jordi', a càrrec d’alumnes de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UdL. L’activitat començarà a les 17.30 hores.
 
La música es farà present a la plaça de Sant Joan amb la Banda Municipal de Lleida i el grup de pop Folls i Nocturns, dirigits per Amadeu Urrea, que oferiran el Concert institucional de Sant Jordi. El concert, programat a les 18.45 hores, inclourà un repertori musicalment obert i íntimament vinculat a la literatura, complementat amb la lectura de poemes a càrrec dels alumnes de l’Institut Joan Solà de Torrefarrera.
 
El pati de les Comèdies acollirà a les 19.00 hores una ballada de Sardanes amb la Cobla Jovenívola d’Agramunt, organitzada pel Grup Sardanista Montserrat. El mateix dia de Sant Jordi, a les 22.00 hores, la Banda Simfònica Unió Musical de Lleida, actuarà al Cafè del Teatre de l’Escorxador amb el concert Western Fog Big Band, amb entrada gratuïta.
 
La setmana de Sant Jordi la clourà la Diada de Cultura Popular, el dissabte 25 d’abril de 10.00 a 20.00 hores, al Pati de les Comèdies.
 
S’ha d’afegir que el dilluns 27 d’abril, festivitat de la Mare de Déu de Montserrat, el Pati de les Comèdies acollirà novament la ballada de sardanes a càrrec de la Bellpuig Cobla, organitzada pel Grup Sardanista Montserrat, a les 19.00 hores.Comentaris

envia el comentari