Catalunya Diari

Lleida ret homenatge a Esteve Cuito batejant amb el seu nom el pati del Teatre de l’Escorxador

Lleida ret homenatge a Esteve Cuito batejant amb el seu nom el pati del Teatre de l’Escorxador| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 El paer en cap, Àngel Ros, ha descobert amb la família de Cuito la placa que llueix el seu nom, en un acte emotiu en què s’ha recordat la figura de l’actor, traspassat l’estiu passat. Ros ha afirmat que amb aquest gest es reconeix un home del teatre de la ciutat, impulsor de grups teatrals. L’alcalde ha ressaltat la seva vessant d’actor, de promotor de grups i d’emprenedor del món teatral. Segons l’alcalde, l’espai batejat amb el nou d’Esteve Cuito simbolitza el món del teatre, ja que s’hi troba el Teatre de l’Escorxador i l’Aula Municipal de Teatre, i que és un lloc idoni per homenatjar un home referent en les arts escèniques de Lleida. 
 
L’alcalde ha indicat que, tot i les dificultats per les quals passa la cultura, no hi ha crisi en creativitat i que s’ha de valorar la gent que hi ha darrere de les iniciatives culturals de la ciutat. En aquest mateix sentit, la regidora de Cultura, Montse Parra, ha explicat que s’han de recordar les persones estimades i reconèixer el treball que han fet. Per això, s’ha de recordar l’Esteve, un referent a la ciutat, i la petjada que hi ha deixat.
 
Durant l’acte, s’ha destacat la participació de Cuito en les diferents entitats a les quals estava vinculat i el seu sentit de l’humor.
 
Esteve Cuito (1944 – 2012) va ser actor i dinamitzador cultural, molt compromès i implicat amb la vida cultural a la ciutat. Entre altres, fou el fundador del grup teatral el Sidral. A l’acte del pregó de la Festa Major de Maig 2013, li serà lliurada a títol pòstum, la Medalla de la Paeria al mèrit cultural o artístic.


Comentaris

envia el comentari