Catalunya Diari

Lleida tindrà firetes a l'antiga ubicació dels Camps Elisis durant la segona quinzena de maig

Un 15% de les persones que van fer reserva prèvia als espectacles de les festes de Lleida no van ocupar les localitats

Un 15% de les persones que havien fet reserva prèvia per als concerts i actes de les Festes de Maig de Lleida no ha acabat ocupant les localitats, segons ha explicat l'alcalde Miquel Pueyo. Per cobrir els seients buits, s'ha permès l'entrada a persones que s'esperaven fora del recinte i sense entrada. En aquest sentit, la Paeria revisarà el sistema de reserva d'entrades amb vista a pròximes celebracions.

A manca dels concerts d'aquest vespre, unes 14.000 persones han assistit als diferents espectacles de les festes. D'altra banda, Pueyo ha explicat que entorn d'una trentena de firetes s'instal·laran la segona quinzena de maig a l'antiga ubicació dels Camps Elisis, després de l'acord assolit amb l'Associació de Firaires de Lleida.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pla obert d'una de les actuacions de les Festes de Maig de Lleida a l'escenari dels Camps Elisis
Un 15% de les persones que van fer reserva prèvia als espectacles de les festes de Lleida no van ocupar les localitats | LleidaDiari.cat

Unes 14.000 persones han assistit als espectacles que s'han dut a terme fins aquest migdia en el marc de les Festes de Maig de Lleida, que finalitzarà aquest dimarts amb havaneres, els concerts de Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, Cariño i el tradicional castell de focs . Pueyo ha qualificat de «satisfactori» aquest volum d'assistents en una de les festes «més multitudinàries» d'aquestes característiques que s'han fet a Catalunya en els darrers temps.

El nou macroescenari que s'ha instal·lat als Camps Elisis «ha estat una sorpresa potent»

Miquel Pueyo també ha destacat que el nou macroescenari que s'ha instal·lat als Camps Elisis «ha estat una sorpresa potent" i ha valorat el fet de «tornar a fer concerts a l'aire lliure». Aquestes Festes de Maig, que ha tingut un pressupost d'uns 220.000 euros, han comptat amb la participació d'uns 120 artistes i d'unes altres 120 persones, entre tècnics, muntadors i personal de seguretat.

L'alcalde ha destacat que no s'ha registrat «cap incident» durant les festes, un fet que considera positiu tenint en compte que desenvolupa amb limitacions d'aforament i mesures sanitàries per la covid-19. En aquest sentit, desitja que les Festes de la Tardor «es puguin celebrar sense moltes de les restriccions actuals».

Problemes amb el sistema de reserva prèvia d'entrades

L'alcalde ha reconegut que el sistema de reserva d'entrades va generar alguns problemes i ha dit que ho revisaran. Un problema en el sistema informàtic va permetre que algunes persones acumulessin nombroses localitats per a un mateix espectacle, malgrat que la majoria van retornar les que se'ls havien assignat de més i es van tornar a posar disposició del públic interessat. A més, un 15% de les localitats reservades per als espectacles i concerts no s'han acabat ocupant.

«Ningú ha inventat encara un sistema 100% fiable i molts municipis estan tenint problemes amb les reserves prèvies, però esperem que a les pròximes no calgui que hi hagi reserva prèvia», ha afirmat el regidor de Joventut, Festes i Tradicions, Ignasi Amor.

Les firetes s'instal·laran a l'antiga ubicació dels Camps Elisis

D'altra banda, l'alcalde de Lleida ha explicat que, finalment, hi haurà firetes en un format reduït, a partir del dia 15 i durant tot el mes de maig. Entorn d'una trentena d'instal·lacions s'ubicaran als Camps Elisis, on se situaven anys enrere. Així ho han acordat la Paeria i l'Associació de Firaires de Lleida, que va descartar instal·lar les firetes a l'antiga Hípica.

Pueyo demana «un punt de contenció» als ciutadans

En relació amb les concentracions de persones que es van veure la matinada de diumenge a la zona de la canalització del Segre, Pueyo ha dit no sentir-se inquietat si es compara amb altres imatges de Barcelona o d'altres ciutats. L'alcalde de Lleida ha indicat que hi havia «un dispositiu de Mossos i Urbana, però el criteri policial va ser de supervisió». «El que no podíem ni volíem fer era convertir-ho en un problema d'ordre públic», ha remarcat.

«Encara demano un punt de contenció i que les persones que estan en les franges d'edat que es poden vacunar, que ho facin al més aviat possible perquè avançar en la vacunació pot permetre en dos o tres mesos arribar a una situació de més seguretat per a tothom», ha expressat Pueyo.


Comentaris

envia el comentari