Catalunya Diari

Lleida torna a ser cristiana

Lleida torna a ser cristiana| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaEn el tradicional relleu de guanyadors, aquest any ha estat el bàndol cristià qui ha conquerit la ciutat de Lleida després de la batalla dialèctica que han mantingut aquest diumenge al vespre la capitana cristiana de la comparsa dels Anglesola i la Saïda Mora de la comparsa dels Banu-Hud amb la Seu Vella de fons. Enguany, el parlament de la batalla ha estat obra d’Emili Bayo.

Els actes de la 19a Festa de Moros i Cristians van començar dissabte amb l’esmorzar medieval, l’assaig infantil i la recreació de les Ambaixades i han continuat aquest diumenge amb la desfilada infantil, la presentació de bandes i el concurs i aquesta tarda amb l’entrada de Gala i la desfilada que ha recorregut el carrer Cavallers, l’Avinguda de Blondel i l’Avinguda de Madrid fins arribar a la Paeria.

Les comparses han anat companyades per la Banda de Música de Fraga, la Banda Simfònica Unió Musical de Lleida, la Ilerband, la Unión Musical Villanieva de Gállego i per l’Agrupació Musical l’Horta Sud.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha posat de relleu que es tracta de “l’única festa de Moros i Cristians de Catalunya, una festa que uneix arts escèniques i història” i ha destacat la singularitat de la festa lleidatana, que ofereix un resultat altern on cada any guanya un bàndol: "Això il·lustra que en un moment determinat de la història Lleida harmonitzava les tres grans cultures: cristiana, mora i jueva". El paer en cap ha recordat que la festa, que recentment ha estrenat nou local al barri antic de Lleida, ha estat una part activa de la recuperació del Centre Històric i constitueix un reclam turístic de primer nivell pel seu atractiu cultural, patrimonial i fester.


Comentaris

envia el comentari