Catalunya Diari

Lleida torna a sumar-se a la Festa de la Música

Dissabte hi haurà escenaris a la plaça de la Paeria i a Ricard Viñes

Imatge de la presentació de la Festa de la Música | LleidaDiari.cat

Lleida se suma un any més a la celebració de la Festa de la Música, que es farà aquest dissabte amb la participació d'uns 600 alumnes i percussionistes. La tinent d'alcalde i regidora de l'àrea cultural, Montse Parra, ha presentat l'esdeveniment, en el qual s'han implicat deu escoles de música de la ciutat –amb uns 350 alumnes- i al qual enguany s'afegeix el Centre d'Art la Panera. A més, la Batucada tindrà nova forma, dins el festival 'A pèl Fest'; un horari especial, a partir de les 21.00 hores, i nou emplaçament, a la plaça d'Esteve Cuito, al pati del Teatre Municipal de l'Escorxador.

Parra ha explicat que els escenaris es muntaran a la plaça de la Paeria, amb concerts al matí i a la tarda; a la plaça de Ricard Viñes, amb actuacions al matí, i la sessió itinerant pel carrer Major. Les activitats programades són gratuïtes i d'accés lliure. La tinent d'alcalde ha comentat que La Panera inaugura dissabte l'exposició de l'artista Enric Farrés Duran i que, en el marc d'aquesta celebració, es farà una performance de surf instrumental '13th Magic Skull'. Igualment, la percussió prendrà el relleu amb la Batucada Popular, que en aquesta setena edició, s'inclourà en un nou format dins la festa 'A pèl fest', amb les interpretacions de La Banda Retocada, Yorubahia i Ginger Rose DJ.

Així, s'ofereix un festival fresc, dinàmic i amb ganes de portar més enllà la batucada i els estils musicals brasilers. L'organitza APEL, Associació de Percussionistes Eclèctics de Lleida, de la qual La Banda Retocada n'és la cara més visible en les festes populars lleidatanes. Uns 250 percussionistes, ompliran la plaça, on també hi haurà servei de barra i food trucks.

L'11a Festa de la Música de Lleida oferirà la música de combos, orquestres, grups de música de cambra, de corda, de vent, percussió, etc. Hi participaran les escoles: Músics. Taller de músics, Música Pons Roselló, Escola d'Acordió de Lleida, Escola de música de l'Orfeó Lleidatà, Ilerband, Escola de música Arts Musicals, L'intèrpret. Escola de música, Dalcroze - centre d'estudis musicals, Conservatori i Escola de música municipal de Lleida i La Banda Retocada (i també el Centre d'Art La Panera).


Comentaris

envia el comentari