Catalunya Diari

Lleida torna a unir-se contra el càncer de mama amb la segona edició del concert solidari Mamapop

Lleida torna a unir-se contra el cà ncer de mama amb la segona edició del concert solidari Mamapop| Text i fotografia: ACN

Lleida tornarà a unir les seves forces contra el càncer de mama amb la celebració de la 2a edició del Mamapop, un concert dels clàssics del pop-rock internacional amb una orquestra de 36 músics i veus de Carme Porcar i Toni Gilabert, entre altres cantants. L'objectiu és recaptar fons per a un projecte de recerca científica de l'IRBLleida sobre aquesta malaltia, en concret la variant HER2 de càncer de mama.

El Mampop ha aconseguit unir institucions, entitats socials i societat civil lleidatana per lluitar contra el càncer de mama, que han donat a conèixer aquest dijous els detalls de la segona edició d'aquesta iniciativa solidària.


El 2n Mamapop, que es celebrarà el 14 de novembre a l'Auditori Enric Granados de la capital del Segrià, presenta enguany com a novetat una doble actuació a les 19.00 hores i a les 22 hores per respondre a l'elevat interès de la ciutadania, després de l'èxit aconseguit l'any passat.
Les entrades per a l'espectacle solidari Mamapop 2015 ja són a la venda a un preu de 20 euros a l'Auditori Enric Granados, l'escola de música l'Intèrpret, l'escola d'idiomes Inlingua, IRBLleida, AECC, ADIMA, Afrucat i a la Pastisseria Torres de la plaça Sant Joan de Lleida.

La incidència del càncer de mama
Els beneficis íntegres del concert es destinaran a oferir recursos al projecte d'investigació de la variant HER2 del càncer de mama que està portant a terme l'Associació Mamapop amb l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Lleida. La recerca té l'objectiu de millorar la detecció i la classificació d'aquesta variant del càncer de mama, que es detecta en un 20% dels casos. La investigació pretén ajudar a millorar l'esperança de vida d'un gruix important de persones afectades, en la seva majoria dones. A Lleida, el 2013 es van detectar 329 casos, amb especial incidència entre els 50 i els 70 anys.


Comentaris

envia el comentari