Catalunya Diari

LleidArt Ensemble porta la seva 'Nit transfigurada' a l’Auditori

En el marc de la programació de tardor de LaTemporada Lleida

LleidArt Ensemble porta la seva 'Nit transfigurada' a l'Auditori Municipal Enric Granados el divendres, 22 d'octubre, a les 20.00 hores, en el marc de la programació de tardor de LaTemporada Lleida. A més, per a aquest dijous, 14 d'octubre, a les 19 h, a la Biblioteca-Fonoteca de l'Auditori, s'ha organitzat una xerrada prèvia a propòsit del concert a càrrec de Carme Sedó i Dolors Ricart amb entrada lliure.

El repertori que forma part d'aquesta proposta es construeix a partir de la transformació. La primera obra Fuga del ángel (Bach - Piazzolla Project) és per a quartet de corda. Es tracta d'un arranjament molt especial d'Eckart Runge, Friedemann Weigle i Artemis Quartet on es mostra un univers dens i poderós en el qual es viatja de la música de J. S. Bach a la d'Astor Piazzolla.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Una metamorfosi musical constant del barroc al tango. L'altra peça que completa el programa és la 'Nit transfigurada' d'Arnold Schönberg. Aquesta obra per a sextet de corda és considerada la primera partitura important del compositor i s'inspira en el poema homònim de Richard Dehmel, així com en el primer moment en què el compositor coneix la seva futura esposa: Mathilde von Zemlinsky. La 'Nit transfigurada' és una obra plena de romanticisme, d'on es desprèn un amor sense condicions.

Imatge del cartell de la nova edició de LleidArt Ensemble
LleidArt Ensemble porta la seva 'Nit transfigurada' a l’Auditori | LleidaDiari.cat

Fitxa

Músics: Christian Torres, violí I. Ariadna Gabarrell, violí II. Josep Bracero, viola I. Miquel Córdoba, viola II. Oriol Aymat, violoncel I. Irma Bau, violoncel II.

Programa

Fuga del ángel per a quartet de corda (Bach - Piazzolla Project / E. Runge, F. Weigle i Artemis Quartet) Nit transfigurada per a sextet de corda (A. Schönberg).

Les entrades (11 €, la general i 9 €, la reduïda) es poden adquirir al web de LaTemporada Lleida, a les taquilles de l'Auditori, Teatre de la Llotja i Teatre Municipal de l'Escorxador i a l'oficina de Turisme de Lleida.


Comentaris

envia el comentari