Catalunya Diari

Els llibreters catalans fan les seves apostes per aquest Sant Jordi

La Impossible, Ona Llibres, la Caselles, la 2 de Viladrich, l'Adserà, l'Odissea, Pati Blau i Linguae fan apostes a l'ACN

Pla general de l'interior de la llibreria Adserà, tancada al públic a causa del confinament
La Impossible, Ona Llibres, la Caselles, la 2 de Viladrich, l'Adserà, l'Odissea, Pati Blau i Linguae fan apostes a l'ACN | LleidaDiari.cat

L'antologia 'La llengua abolida' (La Butxaca) i l'edició il·lustrada de 'Cançó per fer camí' (Sembra Llibres) de Maria-Mercè Marçal, 'Les escriptures de l'univers' (Viena) de David Jou, el volum 'A tocar' (Proa) de Manuel Forcano o 'Poetes de Ponent' (Pagès Editors) de Jordi Pàmias i Jaume Pont són les apostes de Sant Jordi de poesia catalana que les barcelonines La Impossible i Ona Llibres, la Caselles de Lleida, l'Adserà de Tarragona, l'Odissea de Vilafranca, el Pati Blau de Cornellà, La 2 de Viladrich de Tortosa i Linguae de Girona destaquen a l'ACN.

Hi afegeixen l'obra de Rupi Kaur 'Milk and honey', 'Estacions. Poemes de les dinasties Tang i Song' (Abadia de Montserrat) del xinès Shi Bo i 'Poema a la durada' (Eumo) de Peter Handke.

  

molt escollir 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Les recomanacions dels experts

Mireia Perelló, sòcia de la llibreria La Impossible, recomana el llibre de poesia 'A tocar' (Proa) de Manuel Forcano. «És un llibre de poemes, d'amor i sensualitat i que transmeten una gran esperança i una gran intenció en tot allò que es vol fer i tot el que ens vol transmetre». Explica que li agrada l'autor perquè entre els seus versos «sempre hi ha aquell amor que té per Orient i que transmet en la seva poesia».

Des de la llibreria Caselles es recomana per a aquests dies 'Poetes de Ponent' (Pagès Editors), de Jordi Pàmias i Jaume Pont, una antologia que engloba des de la Renaixença fins a l'actualitat; un recull de diversos autors lleidatans de diverses èpoques, estils i tendències, explica el seu propietari. L'establiment tarragoní Adserà ha escollit 'Les escriptures de l'univers' (Viena Edicions), de David Jou. «És un científic que fa una poesia molt bonica barrejant ciència, religió i poesia», assenyala

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Més opinions dels llibreters

La llibretera de l'Odissea opta per 'Ameba' (Llibres del Segle), d'Anna Gual, de qui en destaca la capacitat «d'arribar al cor». «És una poesia ideal per llegir calmat a casa i desconnectar de tot», apunta. Des de Pati Blau Llibres de Cornellà, el seu propietari es decanta pel poema 'Cançó de fer camí' il·lustrat per Carolina T. Godina (Sembra Llibres), una petita joia que, assegura Álvarez, enriqueix el «preciós» poema de Maria-Mercè Marçal amb unes il·lustracions molt ben fetes. «És un llibre que ens agrada molt perquè el pots regalar tant a un adult com a un infant. Parla de la sororitat i de la màgia d'un grup de persones que s'ajunten i aconsegueixen fer coses meravelloses», afegeix.

Des del Canadà arriba l'obra de Rupi Kaur que és poeta i il·lustradora. La llibreria Linguae de Girona proposa per aquest Sant Jordi comprar la seva primera obra 'Milk and honey' (en castellà està disponible amb el títol 'Otras maneras de conocer la poesía' de l'editorial Seix Barral), en què l'autora hi barreja poesia i il·lustracions per parlar de l'amor, la melancolia i el feminisme.

'Entre Nosotras', de l'americana Audre Lorde, publicada per Visor Poesia és la recomanació de La 2 de Viladrich de Tortosa, una obra que qualifiquen de «sorprenent». «És una bona introducció per conèixer l'obra d'aquesta autora. Ella es defineix com a dona, negra, lesbiana, feminista, socialista, mare de dos fills. Imaginem si en té de coses a dir! I descriu la poesia com un acte de resistència», ha explicat Rosa Cubeles.


Comentaris

envia el comentari