Catalunya Diari

Lluís Capdevila & Petros Klampanis, en concert a l’Espai Orfeó de Lleida

Aquest duet interpretarà composicions originals dels dos músics i alguns estàndards

Imatge dels artistes que actuaran a l'Espai Orfeó
Lluís Capdevila & Petros Klampanis, en concert aquest dissabte 13 de març a les 20h a l’Espai Orfeó | LleidaDiari.cat

La connexió del duet entre el pianista català Lluís Capdevila i el polifacètic contrabaixista grec Petros Klampanis comença l'any 2007 quan coincideixen com a alumnes de l'Aaron Copland School of Music a Nova York. Ambdós nascuts el 1981, un venia del Conservatori d'Amsterdam i l'altre d'un bufet d'advocats de Barcelona. Tenien una cosa en comú, una carta de recomanació per ser admesos, de la reconeguda cantant Sheila Jordan, íntima amistat del saxofonista Charlie Parker.

Lluís i Petros acompleixen actuacions en viu a Manhattan fins que anys més tard coprodueixen Diàspora, l'àlbum de debut del pianista, que presenten al Rockwood Music Hall de Nova York i en diferents festivals i sales del nostre país. La química musical entre els dos és excepcional, arriben a semblar un únic instrument perfectament equilibrat.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

En la seva crítica al segon i últim àlbum que van produir junts, Cinematic Radio, el periodista musical Fernando Neira assenyala que «en les seves interaccions musicals opten per la carícia, el pols delicat, aconseguint una sensualitat epidèrmica». D'altra banda, al Petros se'l coneix més per la seva vessant compositiva de grans formats. Un exemple seria el seu àlbum Minor Dispute (2015), on combina un quartet de jazz que inclou el guitarrista Gilad Hekselman, amb un quartet de corda. Tant el DownBeat Magazine com el New York Times han reconegut molt positivament les aportacions del grec.

Composicions originals dels dos músics

Aquest duet interpretarà composicions originals dels dos músics i alguns estàndards a l'Espai Orfeó, on reempendran el contacte a l'escenari des del seu últim concert, que va ser l'octubre de 2019 a Nova York.

https://www.youtube.com/watch?v=qaqBtDR82kg

https://www.youtube.com/watch?v=xujVx0fPEYQ

Informació Covid-19

S'ha elaborat un protocol sanitari per tal que l'Espai Orfeó sigui un espai 100% segur tant pels artistes com pels espectadors. Informem que se seguiran en tot moment les mesures i protocols de seguretat establerts per la COVID-19. Així es farà la neteja adequada de l'espai, serà obligatori l'ús de mascareta i el rentat de mans amb gel hidroalcohòlic amb un dispensador situat al vestíbul. Per tal de complir amb la distància de seguretat, tant l'accés com el desallotjament de la sala es realitzarà de forma esglaonada.

Suport i col·laboradors

La programació de l'Espai Jazz és possible gràcies al suport de l'Ajuntament de Lleida, l'Institut d'Estudis Ilerdencs, l'Institut Català de les Empreses Culturals, l'Institut Nacional d'Arts Escèniques i de la Música, l'Obra Social la CaixaSupsa Supermercats Pujol – Plusfresc, Grup Catalana Occident, Elèctrica Serosense i Sistemas Digitales Ricoh.


Comentaris

envia el comentari