Catalunya Diari

Lluís Homar encapçala una versió contemporània del clàssic «Cyrano» al Teatre de La Llotja de Lleida

L’obra, que es va estrenar al Festival Temporada Alta de Girona a finals de 2017, es representarà el diumenge 29 d’abril a les 19.00 hores

El reconegut actor català Lluís Homar es posa a la pell del personatge clàssic i tràgic Cyrano de Bergerac amb un muntatge contemporani i inspirat en l'esgrima. «Cyrano», dirigida per Pau Miró, es podrà veure el pròxim diumenge 29 d'abril a les 19.00 hores al Teatre de La Llotja de Lleida. L'obra es va estrenar el passat mes de desembre a la Temporada Alta de Girona i està produïda pel festival gironí i Bitó Produccions. El «Cyrano» tradicional d'Edmond Rostand es presentarà a Lleida amb aires renovadors i un tractament actualitzat. Sobre l'escenari, hi haurà cinc actors: Lluís Homar, Joan Anguera, Aina Sànchez, Albert Prat i Àlex Batllori, guarnits amb vestits d'esgrima en un pati de joc amb passarel·les elevades.

Imatge de l'obra «Cyrano»
Imatge de l'obra «Cyrano» | David Ruano

La peça suposa la segona col·laboració del tàndem Lluís Homar i Pau Miró, després de la presentació fa quatre anys de «Terra Baixa», el clàssic d'Àngel Guimerà, amb un protagonisme absolut del text. Ara, actor i director reprenen la fórmula amb el mateix objectiu: ressaltar la càrrega psicològica dels personatges i «tractar un clàssic popular com una matèria sensible», en paraules del mateix Homar. Miró comenta que la versió de «Cyrano» vol ser presentar la diferència com «un cant vitalista i un enriquiment de la mirada predominant».

L'obra «Cyrano» està dirigida per Pau Miró, dramaturg format a la sala Beckett i fundador de la companyia Menudos. Miró va ser autor resident del projecte T6 del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i el 2013 va rebre el guardó al millor text estranger per la seva obra 'Els jugadors', atorgat pels premis Ubú, uns dels més prestigiosos del teatre italià. Fa dues temporades, va estrenar «Victòria» a la sala Gran TNC amb un repartiment de luxe, format per Emma Vilarasau, Jordi Boixaderas, Pere Arquillué i Mercè Arànega.


Comentaris

envia el comentari