Catalunya Diari

Llum verda al projecte de la nova seu del Museu Morera que es debatrà al proper ple municipal de la Paeria

La nova pinacoteca té un pressupost de 4,8 milions d'euros garantit per l'aportació de diferents administracions
La façana de l'edifici de l'antiga audiència de Lleida | LleidaDiari.cat

La Comissió Informativa de Polítiques de la Gestió i Promoció de la Ciutat i la Sostenibilitat ha donat llum verda a la proposta d'aprovació del projecte que preveu transformar l'antiga Audiència de Lleida en la nova seu del Museu d'Art Jaume Morera, un projecte que es debatrà en el proper ple municipal. La comissió l'ha presidida aquest divendres el tinent d'alcalde i regidor de l'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, que ha destacat que la nova pinacoteca té un pressupost de 4,8 milions d'euros (d'uns 900 euros per metre quadrat), garantits ja amb l'aportació municipal, amb la de la Generalitat, la de la Diputació de Lleida i els ajuts europeus del Fons FEDER. Larrosa ha posat de relleu que el nou Museu d'Art de Lleida serà el primer edifici públic amb la consideració energètica A, és a dir, que serà un immoble eficient des del punt de vista mediambiental. Així mateix, el tinent d'alcalde ha explicat que el termini d'execució per adequar l'edifici de l'antiga Audiència que acollirà la nova pinacoteca serà d'uns 25 mesos, preveient que es licitarà immediatament després de l'aprovació del projecte.

El projecte del nou Museu d'Art de Lleida (nova denominació del Museu Morera) ha estat elaborat pel director del Museu, Jesús Navarro, i l'arquitecte municipal, Jaume Terès, i ha comptat amb l'assessorament museogràfic de l'empresa Croquis – guanyadora del concurs convocat per l'encàrrec d'aquest treball. La intervenció arquitectònica té per objectiu reconfigurar i reformular l'edifici i projectar una nova fita urbana destacada i equilibrada, cabdal per dotar d'una nova singularitat al Museu. Aquesta intervenció, doncs, configurarà un nou equilibri entre l'edifici i la ciutat, tant en relació a la Rambla de Ferran com a la interacció visual amb la Seu Vella. El projecte també planteja una museografia flexible, modular, neutra i plenament accessible com a elements identificadors del nou Museu. Totes les sales d'exposicions previstes (1a, 2a, i 3a plantes) estan concebudes de la mateixa manera, per permetre la seva reconfiguració permanent.



Comentaris

envia el comentari