Catalunya Diari

‘Llums i ombres’, l’evolució de la música clàssica occidental, a l’Auditori

A través de tres obres, tres compositors i tres segles el públic podrà experimentar els grans canvis des del segle XVIII fins al segle XX

Imatge del quartet
Imatge del quartet | Seed

'Llums i ombres', de Cosmos Quartet, arriba aquest divendres, 11 d'octubre, a les 20.30 hores, a l'Auditori Municipal Enric Granados de Lleida. Un programa que a través de tres obres, tres compositors i tres segles permetrà al públic copsar i experimentar l'evolució i els grans canvis que la música clàssica occidental ha experimentat des del segle XVIII fins al segle XX.

La primera part serà d'un gran contrast entre Schubert i Ligeti. El primer crea la música a partir dels ideals de la Il·lustració i, per tant, desprèn llum i clarividència; en canvi, el segon utilitza la dissonància com a element principal i acaba guiant-nos cap al terreny de les obres i la incertesa. A la segona part, el públic gaudirà de la música de Beethoven.

La Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA, ofereix aquest concert del grup guanyador del 13è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra, guardó que vol fomentar la interpretació musical dels joves músics i ajudar-los en la seva projecció professional.

Cosmos Quartet

El Cosmos Quartet neix el 2014 de l'amistat i complicitat de quatre músics amb l'objectiu de descobrir i aprofundir l'extens i fascinant repertori per a quartet de corda. Cadascun dels seus membres ha mantingut trajectòries internacionals en l'àmbit de solista, músic de cambra i orquestral, treballant amb professors i en escoles a París, Ginebra, Colònia, Sttutgart, Basilea i Berlín.

El quartet ha aconseguit un ampli reconeixement. Recentment ha estat premiat al prestigiós concurs 'Joseph Joachim' de Weimar (Abril 2019). Ha obitngut el primer premi al concurs 'Irene Steels-Wilsing Foundation Competition 2018' de Heidelberg, el primer premi al 13è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra 2018 a Terrassa, el tercer premi al concurs 'Carl Nielsen International Chamber Music Competition 2015' de Copenhagen, el primer premi al 'Concurso Internacional de Música de Cámara' de Castella i Lleó, el primer premi al 'Concurs Internacional de música de cambra Mirabent i Magrans' de Sitges, el premi 'Kammermusik Preis ISA 2014', així com el premi 'Artis Quartet Preis' a la millor interpretació de quartet de corda durant el 'ISA 2014'.

El grup ha estat convidat a participar al 'Heidelberger Streichquartettfest 2019'

El grup ha estat convidat a participar al 'Heidelberger Streichquartettfest 2019' de Heidelberg, al festival 'Emergents' a l'Auditori de Barcelona, a la Schubertíada de Vilabertran, a la 'Quincena Musical' de San Sebastià, al 'Gent Festival van Vlaanderen' a Bèlgica, al 'Festival Música Sur' a Motril, al 'Festival de la Fundación Monteleón' a Lleó, al 'East Neuk Festival' a Escòcia.

Des de la seva creació han actuat a llocs com el 'Wigmore Hall' de Londres, l' 'Auditorio Miguel Delibes' de Valladolid, la 'Fundación Juan March' de Madrid o la sala 'ORF Kulturhaus' de Viena. Actualment el Cosmos Quartet és membre del ''European Chamber Music Academy' (ECMA), dirigida pels tutors Hatto Beyerle i Johannes Meissl.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari