Catalunya Diari

L'OJC apropa a Andorra i Lleida les seves noves propostes musicals

La Julià Carbonell participa dissabte en el concert solidari per recaptar diners contra el càncer de mama i diumenge presenta un nou programa dedicat a Toldrà i Ferrer

Imatge dels membres de l'OJC
Imatge dels membres de l'OJC | LleidaDiari.cat

L'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida continua amb l'activitat musical constant amb la qual ha començat l'any i aquest cap de setmana farà un doblet amb dos programes diferents. Dissabte, 10 de març, actuarà al Centre de Congressos d'Andorra la Vella en el marc del concert Mamapop, una iniciativa solidària per recaptar fons per a la investigació contra el càncer de mama. En aquest espectacle, s'interpretaran les cançons més emblemàtiques de Hollywood protagonistes del Mamapop. El concert estarà dedicat a dos dels ambaixadors del Mamapop que en el darrer any han perdut la vida a causa d'un càncer: l'economista lleidatà Juli Vilagrasa i el periodista Carles Capdevila.

  

L'endemà, diumenge, 11 de març, l'OJC oferirà la seva nova proposta musical a l'Auditori Enric Granados de Lleida: un concert homenatge a Eduard Toldrà i Rafael Ferrer. Segons Alfons Reverté, director de l'OJC, «la música catalana del s. XX té noms propis molt significatius, alguns instal·lats en el mateix país i d'altres desplaçats a l'estranger per circumstàncies històriques diverses».

Entre els primers, trobem Eduard Toldrà i Rafael Ferrer, tots dos caracteritzats per una fina sensibilitat hereva de la gran tradició i influència francesa de la qual la música catalana n'és deutora, i que en aquest programa hem volgut reflectir. El concert, dedicat a la música vocal catalana, comptarà amb la interpretació de les prestigioses veus de Júlia Farrés-Llongueras i Roger Padullés. Dins del mateix programa podrem gaudir de la refinada música de Ravel i Debussy.


Comentaris

envia el comentari