Catalunya Diari

L'OJC fa un homenatge al compositor Leonard Bernstein a Lleida

L'espectacle tindrà lloc aquest diumenge a l'Auditori Enric Granados
Imatge del cor de cambra
Imatge del cor de cambra | LleidaDiari.cat

L'Orquestra lleidatana interpretarà composicions d'aquest gran músic polièdric sota la direcció de Xavier Puig i l'acompanyament del Cor de Cambra de l'Auditori Enric Granados de Lleida i del Cor de Cambra de la Diputació de Girona. L'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) ha preparat un nou programa que gira al voltant de la figura del compositor Leonard Bernstein amb motiu del 100 aniversari del seu naixement.

 

Un pes important del concert el tindran les seves creacions musicals per a West Side Story o la seva composició coral Chichester Psalms. El repertori d'aquest diumenge, 25 de novembre, a les 19.00 hores a l'Auditori Enric Granados de Lleida es completarà amb l'Adagio de Samuel Barber i el Glòria de John Rutter. Aquest concert serà dirigit pel cerverí Xavier Puig i també comptarà amb la participació del Cor de Cambra de l'Auditori Enric Granados de Lleida i el Cor de Cambra de la Diputació de Girona.

 

La secció de vent de l'OJC

L'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC va presentar aquest any un espectacle musical on la secció de vents va ser la protagonista, a l'Auditori Enric Granados de Lleida. Segons el seu director, Alfons Reverté, «la literatura per a formació d'instruments de vent sols, és força més desconeguda que l'específica per a la de cordes soles». Amb aquest programa, per tant, es va voler fer un repàs d'aquesta literatura a través de tres obres molt significatives per a aquesta formació, ja que segons Reverté és una «secció vital d'una orquestra simfònica com la Julià Carbonell, i a la qual volem donar un relleu especial amb aquest concert».

 

Es va poder gaudir d'obres d'autors de gran prestigi i alhora d'origen geogràfic diferent, excel·lent mostra de l'interès que per a molts autors, i en molts indrets, ha significat poder escriure música per a aquests instruments. Concretament es van interpretar obres d'Strauss, Gounod i Dvorak. Comentaris

envia el comentari