Catalunya Diari

L'OJC inaugura una nova edició del Festival Internacional de Música de Cervera

L’Orquestra porta les obres de Bizet, Sibelius i Toldrà en l’obertura d’aquest certamen estival de música clàssica

Imatge de l'OJC
Imatge de l'OJC | LleidaDiari.cat

Si ets amant de la música clàssica i dels que aprofita el cap de setmana per a gaudir d'allò que més t'agrada, aquest cap de setmana tens la oportunitat de poder veure en directe una de les millors orquestres del moment. L'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) obrirà aquest diumenge, 22 de juliol, a les 22.00 hores, una nova edició del Festival Internacional de Música de Cervera. L'Orquestra Simfònica Julià Carbonell, sota la direcció del seu director titular, Alfons Reverté, oferirà al Pati de la Universitat un concert de contrast entre la música del nord, de l'Europa del fred, i la música del sud, de l'Europa del sol. Del finlandès Jean Sibelius, de qui es podrà escoltar la seva versió de la història d'amor de Pelléas et Mélisande, al compositor francès Georges Bizet, amb fragments de la seva Suite de l'Arlesienne.

Una de les característiques d'aquest concert serà que ho faran en una part conjuntament amb estudiants de música del Grau Professional del Conservatori de Cervera, dins del projecte pedagògic Taller d'Orquestra OJC, que dóna la possibilitat de tastar l'experiència d'aprendre a tocar amb orquestra al costat dels músics professionals de l'OJC prioritàriament als estudiants de grau professional, fent música plegats, i en un marc pedagògic immillorable com és Cervera en aquestes dates.

Actuació a l'Auditori Enric Granados de Lleida

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, dirigida per Alfons Reverté, va interpretar el passat dia 27 de maig a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida un concert amb obres dels compositors Jean Sibelius i Georges Bizet. El programa va oferir un marcat contrast entre la música del nord, de l’Europa del fred, i la del sud, de l’Europa assolellada. S’inicia amb Pelleas et Melisande, Op.46, del finlandès Sibelius, una bellíssima versió d’aquesta història d’amor prohibit, i continua amb la Simfonia Núm. 1 en Do Major una obra primerenca i lluminosa del romàntic Bizet. 

  


Comentaris

envia el comentari