Catalunya Diari

L'OJC vol celebrar l'any Granados internacionalment i demana el suport de les institucions

L'OJC vol celebrar l'any Granados internacionalment i demana el suport de les institucions| Text i fotografia: ACN

 

L'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) vol celebrar els 100 anys de la mort del pianista i compositor lleidatà Enric Granados (1867-1916) amb diverses activitats durant el 2016 i el 2017, no només a Catalunya sinó també internacionalment.

Per aquest motiu, demanen el suport de les institucions i empreses privades per poder mostrar el seu talent per primera vegada per Europa i la resta del món. De moment tenen tancada una aportació de 250.000 euros de la Diputació de Lleida per a temporada 2015-2016. L'OJC ha presentat aquest dilluns els concerts d'aquesta tardor i hivern. Entre ells destaca un menú degustació que portarà la música de Bach, Mozart i Schubert pel territori.
 
El director de l'OJC, Alfons Reverté, ha presentat aquest dilluns els concerts que la Julià Carbonell oferirà aquest últim trimestre de 2015. Ho ha fet durant un assaig de l'OJC a la Caparrella i ha aprofitat per demanar a les institucions el seu suport econòmic i que aquest es tanqui amb antelació per tal de poder programar amb temps i qualitat les actuacions. Reverté ha destacat que amb la Diputació de Lleida ja tenen tancada una aportació de 250.000 euros per la temporada 2015-2016 i que estan acabant de negociar la mateixa ajuda amb la Paeria. Amb la Generalitat, però, les negociacions, reconeixen, estan encara a les beceroles. 
 
Un dels objectius de l'OJC de cara al 2016 i també al 2017 es celebrar l'any Granados. Per això necessiten l'ajuda econòmica tant d'institucions com d'empreses privades que vulguin apostar per un projecte "consolidat" i "de qualitat demostrada", recorda Reverté. De moment, entre aquest octubre i desembre, la Julià Carbonell portarà el seu 'Menú Degustació' l'11 d'octubre a l'església de Torres de Segre (Segrià), el 18 d'octubre a l'església de les Borges Blanques, el 25 d'octubre a l'Auditori Enric Granados de Lleida, el 8 de novembre a la Sala Polivalent d'Almacelles (Segrià) i el 15 de novembre a l'Auditori Pau Casals de Sant Salvador (el Vendrell).
 
Aquest últim trimestre de 2015, l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida també convidarà la Camerata XXI a actuar el 21 de novembre amb 'Appalachian Spring: Visions del segle XX' a l'Auditori Enric Granados de Lleida. Aquest projecte d'intercanvi durà l'OJC a actuar a l'Auditori Pau Casals del Vendrell. Finalment, al desembre, l'OJC juntament amb Albert Guinovart portaran els 'Tangos' a Lleida, Tremp i Guissona, amb la veu de Laura Simó i el bandoneó de l'argentí Marcelo Mercadante. 
 


Comentaris

envia el comentari