Catalunya Diari

L’Orfeó Lleidatà ofereix cinc concerts que recorden la recuperació de les llibertats i la democràcia a Catalunya

L’Orfeó Lleidatà ofereix cinc concerts que recorden la recuperació de les llibertats i la democràcia a Catalunya| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Els municipis de les Borges Blanques, Torres de Segre, la Pobla de Segur, Sort i Aitona acolliran el concert ‘En català si us plau’, a càrrec de l’Orfeó Lleidatà, sota la direcció de Pedro Pardo, i la direcció escènica i interpretació de Jaume Jovells.

El cicle de concerts ha estat presentat aquest dimecres a la Diputació i ha comptat amb les intervencions de la vicepresidenta de la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), Rosa Pujol; del director general de l’Orfeó Lleidatà, Xavier Quintillà, i del director escènic i intèrpret, Jaume Jovells.
 
Reñé, ha felicitat els organitzadors de l’obra abans de l’acte, s’ha interessat per l’última hora de l’activitat i ha animat a tothom a no perdre’s aquest espectacle històric. Per la seva banda, la vicepresidenta de l’IEI durant la seva intervenció ha destacat que “es tracta d’una iniciativa reeixida perquè acosta la música a la ciutadania, per la vàlua artística i la trajectòria musical de l’Orfeó, i també per la qualitat de les peces que s’hi interpretaran”. A més a més, ha recordat que “després de l’estrena del concert el passat 26 d’abril a Lleida, ara es podrà veure en diferents municipis de les comarques de Lleida”. Així mateix, ha explicat que “és una gran ajuda en els moments que estem vivint en l’actualitat al nostre país”.
 
‘En català si us plau’ es presenta amb la intenció de recordar uns moments fonamentals de la història de Catalunya, quan es va passar de la repressió de la dictadura de Franco al retorn de Josep Tarradellas de l’exili, com a president de la restaurada Generalitat de Catalunya.
 
Aquesta idea és la que permetrà a l’Orfeó Lleidatà cantar música tradicional i himnes generacionals, acompanyats per la narració de la periodista Anna Sàez, que anirà explicant els moments històrics i irrepetibles que es van viure amb l’arribada de la transició, que donarien pas a la democràcia.
 
Segons els mateixos responsables de l’Orfeó, no es tracta només d’un concert, sinó d’un espectacle musical dramatitzat, on participen 50 persones, que recupera l'esperit combatiu dels darrers quaranta anys per explicar la convulsa realitat que es viu en l’actualitat. Jovells ha explicat que es tracta de “la primera posada en escena de la Via Catalana per la Independència que vam viure l’Onze de Setembre de 2013”.
 
La gira és fruit de l’acord assolit entre l’IEI, la Diputació de Lleida i l’Orfeó Lleidatà per tal de fer arribar la música coral al territori.
 
Dies i llocs de les actuacions
- Dissabte, 20 de setembre. Les Borges Blanques. 22 hores. Pavelló de l’Oli.
- Diumenge, 21 de setembre. Torres de Segre. 19.00 hores. Pavelló Poliesportiu.
- Diumenge, 28 de setembre. La Pobla de Segur. 18.00 hores. Pavelló Poliesportiu.
- Dissabte, 4 d’octubre. Sort. 18.00 hores. Cinema-teatre Els Til·lers.
- Diumenge, 5 d’octubre. Aitona. 19.00 hores. Pavelló Poliesportiu.


Comentaris

envia el comentari