Catalunya Diari

L'Orquestra Julià Carbonell de Lleida convoca places per la seva acadèmia formativa

La Julià Carbonell impulsa, de nou, un dels seus projectes pedagògics estrella

Imatge de l'OJC
Imatge de l'OJC | OJC

L'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida torna a organitzar un dels seus projectes estrella: l'Acadèmia OJC. Es tracta d'una important iniciativa pedagògica a través de la qual, l'Orquestra dona l'oportunitat a joves talents estudiants de música de compartir formació, actuacions i escenari al costat de músics professionals. La convocatòria d'alumnes, que s'acaba d'obrir, està destinada als estudiants dels darrers cursos de Grau Professional o que l'hagin acabat recentment, vinculats a les Terres de Lleida. L'objectiu és facilitar l'aproximació i el contacte amb una orquestra professional a tots aquells que estan assolint ja nivells d'excel·lència i que es plantegen la música d'una manera seriosa i rigorosa o, fins i tot, com una possible opció professional futura.

  

Segons Alfons Reverté, director de l'OJC, el procés s'iniciarà amb unes proves de selecció i una posterior sèrie d'assajos que culminaran en diversos concerts. Els alumnes seleccionats estaran al costat dels professors i professores de l'Orquestra i participaran en els assajos i posteriors concerts. Els perfils que s'estan cercant pertanyen a aquests instruments: violí, viola, violoncel, contrabaix, flauta, oboè, clarinet, fagot, trompa, trompeta, trombó, tuba, percussió.

Els alumnes interessats tenen temps d'inscriure's a través del web de l'OJC fins al 7 de gener i les proves de selecció es realitzaran a Lleida, a l'Auditori de la Caparrella, el 21 i 27 de gener. Els concerts on participaran els integrants d'aquesta Acadèmia OJC-2018 seran al Teatre de La Llotja de Lleida el 24 i 25 de març. Segons Reverté, «amb l'aposta per l'Acadèmia, l'OJC torna a mostrar el seu doble compromís tant amb el territori com amb el fet de donar oportunitats als joves talents musicals de la zona, per tal que tinguin plataformes professionals on poder créixer i professionalitzar-se».


Comentaris

envia el comentari