Catalunya Diari

L'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida celebra el 15è aniversari amb un canvi d'imatge

L'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida celebra el 15è aniversari amb un canvi d'imatge| ACN - Fotografia:

 

L'Orquestra Simfònica Julià Carbonell (OJC) de les Terres de Lleida ha arribat al seu 15è aniversari i per celebrar-ho han adoptat un canvi d'imatge que es veu plasmat amb un nou logotip però també amb una nova formula per presentar els músics que la conformen, que s'han fet una sessió de fotografies en un camp de cereal recent segat i es mostren d'una forma més propera al públic en general.

El director de l'orquestra, Alfons Reverté, ha destacat la importància d'haver arribat fins aquí durant tots aquests anys tot i les ''dificultats'' per mantenir una orquestra d'aquestes característiques, única a Lleida, amb ''voluntat de servei públic''. Al llarg de la temporada, que començarà el proper 13 de novembre, l'OJC farà diversos concerts a Lleida, a l'Auditori i a la Llotja, però també arreu del territori, a Barcelona i en llocs emblemàtics com la Basílica de Montserrat.
 
Imatges dels músics en actitud divertida enregistrades al bell mig del paisatge rural dels camps de cereal del pla de Lleida són la nova marca de presentació de l'OJC Terres de Lleida amb motiu del seu 15è aniversari. Es tracta d'un treball de canvi d'imatge que ha dut a terme l'especialista en orquestres Igor Cortadellas, que té com a objectiu mostrar de forma més propera des del territori els músics que conformen l'orquestra.
 
Reverté ha dit que cal entendre que l'orquestra nodreix de música simfònica i molts altres formats pràcticament a un terç de Catalunya, és a dir, el territori de Lleida, i per això volen significar el canvi d'imatge amb l'eslògan ''el nostre auditori, el territori'', perquè hi ha gent que viu molt lluny dels centres d'oferta cultural musical, i ''tothom paga els seus impostos i ha de tenir aquest retorn cultural''.
 
Pel que fa als concerts previstos al llarg de la temporada, Reverté ha volgut destacar especialment el retorn de l'OJC a la Llotja de Lleida, després de només haver-hi pogut actuar en la primera opera que s'hi va interpretar quan es va inaugurar. Reverté ha destacat que són ''l'orquestra titular'' de La Llotja, juntament amb l'Auditori Enric Granadors, però les dificultats econòmiques ''han impossibilitat'' tenir una continuïtat en aquest equipament. Per Reverté, l'objectiu de l'OJC és ser com ''una orquestra de ciutat mitjana europea, que fa una part de simfònic, una part d'òpera i una part de territori''. 
 
A més a més, Reverté ha explicat que a final de temporada, al juny de 2017, hi haurà un acte central per celebrar els 15 anys que serà un ''Te Deum de Berlioz'' que està escrit per ser interpretat en una gran catedral i per tant es farà a la Seu Vella però també a la Basílica de Montserrat amb cors de tot Catalunya, com l'Orfeó Lleidatà, la Polifònica de Porreig, o els Amics de la Unió de Granollers, entre d'altres. 
 
L'OJC Terres de Lleida, promoguda per la Fundació Julià Carbonell, va néixer l'any 2002 amb l'impuls de la Diputació de Lleida com a eina cultural al servei de tot el territori i amb un objectiu clar de facilitar l'accés de la música simfònica i de cambra a tots els ciutadans sense excepció. La Paeria també s'hi va sumar posteriorment donant suport. D'aquesta manera, l'orquestra s'ha desplaçat de manera habitual per tots els indrets del territori per acostar la seva programació de concerts, però també a escoles, hospitals, casals de gent gran i presons, per citar alguns exemples. 


Comentaris

envia el comentari