Catalunya Diari

El mag lleidatà Xema Solé crea un espectacle per a seguir els consells contra la Covid

L'objectiu és donar un servei social i educatiu als més petits i joves

Imatge del mag lleidatà Xema Solé
El mag Xema Solé presenta un espectacle de màgia sobre la Covid | LleidaDiari.cat

L'actor, monologuista, mag i comunicador lleidatà Xema Solé Solà, després de diversos mesos de treball i investigació teatral i didàctica, ha creat l'espectacle 'Màgia si i Covid no'.

L'objectiu és donar un servei social i educatiu als més petits i joves; un col·lectiu que políticament ha estat omès, oblidat i molt castigat socialment. Ells són els que més necessiten, i poden contribuir a difondre la prevenció per evitar el contagi del coronavirus. Segons paraules del mateix Xema Solé: «Els nens i joves d'avui, són els adults d'un matí que tenim a la volta de la cantonada, en una societat que evoluciona a un ritme vertiginós».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Aquesta representació té la base en el coronavirus

Aquesta representació té la base en el coronavirus, que està present però no ho veiem, com si es tractés d'un dels trucs de màgia. Magic Xema realitzant una comparació, fa aparèixer d'entre les seves mans totalment buides un objecte, i explica tot el que hauríem de fer perquè aquest no aparegués ni es mostrés, fent constantment un símil amb la covid. No és habitual veure a l'artista treballant amb mascareta, i utilitzant entre els seus accessoris màgics: gel netejador desinfectant, guants, esprai alcohòlic, realitzant així una comparativa de situacions contaminants amb jocs de màgia, explicant alhora la forma d'evitar-ho.

Segons indica el mateix artista lleidatà: «En aquest espectacle el que pretenc és conscienciar els nens, i als seus acompanyants adults, de la importància de la prevenció per evitar possibles contagis del coronavirus. Aquesta demostra que fer-ho en forma de trucs de màgia fa que l'atenció de l'interlocutor sigui molt més elevada, i l'impacte sigui més potent a l'hora de ser recordat i assimilat en la memòria».

Les despeses de producció són a càrrec de l'artista, sense cap mena de subvenció externa, a l'espera que sigui contractat per ajuntaments, entitats, col·legis, centres de colònies, o particulars. Estarà en cartell mentre sigui útil i necessari. El dia que s'erradiqui la malaltia o és amb la vacuna passés a ser un record més en la trajectòria professional creativa de Xema Solé Solà ... .. Segons paraules de l'artista «tant de bo fos molt aviat i hagués de deixar de fer-ho ràpidament per no ser útil socialment».


Comentaris

envia el comentari