Catalunya Diari

La màgia de les millors BSO de Disney a l'Auditori Enric Granados de Lleida

Diumenge, 9 de gener de 2022 a les 19.00 h, amb la Franz Schubert Filharmonia

L'Auditori Municipal Enric Granados, en el marc de la programació de LaTemporada Lleida, acollirà el pròxim diumenge, 9 de gener a les 19.00 h, el concert simfònic 'Les millors BSO de Disney' on s'interpretaran les cançons de les pel·lícules Frozen, El Rei Lleó, Aladdin, La Bella i la Bèstia, La Sireneta i Coco, entre d'altres. Una cita ineludible per a totes les generacions que han crescut amb els personatges més entranyables de la gran pantalla.

El mestre especialista en bandes sonores, Marc Timón, serà l'encarregat de dirigir aquest concert tan especial amb la Franz Schubert Filharmonia i que comptarà amb els cantants Judith Tobella, soprano principal a Disney In Concert; Nerea Rodríguez, la soprano escollida per interpretar el primer himne de Princeses Disney en la versió en castellà; Manu Pilas, la veu tenor del 'Bella Ciao' de La casa de papel, i el baríton Germán de la Riva.

Walt Disney tenia un do especial per convertir la música en protagonista principal de les seves pel·lícules. Durant els darrers noranta anys, la factoria Disney ha tingut en nòmina els millors compositors de cada moment per crear un llegat de cançons immortals que formen part de l'imaginari col·lectiu. La llista de premis Oscar obtinguts per les cançons de Disney supera la dotzena, des de Pinotxo l'any 1940 fins a Coco el 2017, passant per Mary Poppins, La Bella i la Bèstia, Tarzan, Monstres S.A. i moltes altres.

Imatge de Marc Timón
La màgia de les millors BSO de Disney a l'Auditori Enric Granados de Lleida | LleidaDiari.cat

Un dels compositors més brillants, actius i premiats

Marc Timón (Castelló d'Empúries, 1980) és considerat un dels compositors més brillants, actius i premiats de la seva generació. Compositor, director d'orquestra i intèrpret de piano i tible, és un músic eclèctic que combina la composició de música per a cinema i televisió, musicals i documentals amb l'obra simfònica, de cambra i coral per a concert, la música pop i la cobla. Des del 2015, Timón està instal·lat a Los Angeles component per a projectes americans, europeus i asiàtics.

En el món del cinema, és remarcable la seva labor de creació per a la sèrie de Marvel Agent Carter. També destaquen pel·lícules com El árbol sin sombra (Millor Banda Sonora Espanyola l'any 2014 als Premis MundoBSO), The Little Wizard (Premi Jerry Goldsmith 2014), les sèries In absentia i Arkhana, els documentals The Blind Monkey (per a National Geographic) i San Mao i bandes sonores èpiques per a gran orquestra simfònica i cor com Coliseum o Witches.


Comentaris

envia el comentari