Catalunya Diari

Manel exhaureix les entrades per al concert del 28 de desembre a Lleida

Presentarà en directe el seu nou àlbum 'Per la bona gent'

Imatge promocional dels Manel
Imatge promocional dels Manel | LleidaDiari.cat

El Teatre de la Llotja s'omplirà de gom a gom el pròxim 28 de desembre, a les 20.30 hores, per al concert de Manel, ja que han exhaurit les entrades. El grup presentarà en directe el seu nou àlbum 'Per la bona gent' en el marc de la programació de tardor-hivern de LaTemporada.

Lleida, a més, és protagonista del senzill de Manel que porta el mateix nom que el disc 'Per la bona gent'. El videoclip es va enregistrar en diferents indrets de Lleida i, fins i tot, amb moltes persones autòctones que han fet de figurants.

Clàssics de la música catalana i noves sonoritats

S'han fet esperar. Gairebé tres anys i mig després del seu últim disc, Manel ha publicat el seu cinquè àlbum, 'Per la bona gent' (Ceràmiques Guzmán, 2019), envoltat de l'expectació que sempre desperten els nous treballs de la banda. Una col·lecció de 12 cançons que demostren les ganes de no repetir-se i de seguir experimentant amb noves sonoritats.

Han fet un pas endavant en la seva aposta per l'electrònica, que ja apuntaven en l'anterior treball, flirtegen amb el rap i el hip-hop i ens sorprenen samplejant clàssics de la música catalana. Maria del Mar Bonet és la gran homenatjada del disc. La seva veu a 'Alenar', un clàssic del 1977, fa de tornada de la cançó 'Per la bona gent', però durant l'escolta, s'aniran descobrint samplers de Llach, els Pets, Maria Cinta i Josep Maria Bardagí o Gato Pérez.

Primer disc amb el seu propi segell, Ceràmiques Guzmán

Després de tancar la gira més llarga i exitosa de la seva carrera, la de Jo competeixo (2016), el novembre de 2017, Manel van decidir posar en marxa el seu propi segell discogràfic, Ceràmiques Guzmán. La publicació en vinil del seu debut, Els millors professors europeus (2008), en el seu desè aniversari, i la imminent reedició de 10 milles per veure una bona armadura (2011) són el pròleg perfecte per al llançament del seu nou àlbum, el cinquè de la seva trajectòria.

Enregistrat amb Jake Aron, el mateix productor de 'Jo competeixo', és el primer treball que el grup publica sota el seu propi segell, Ceràmiques Guzmán. El seu rècord com a únic artista en entrar al núm. 1 de les llistes espanyoles tres vegades consecutives amb discos cantats en català i els seus gairebé mig miler de concerts arreu de la geografia catalana, però també en llocs tan diversos com Estats Units, Argentina, Mèxic, França, Gran Bretanya, Irlanda, Luxemburg, Suïssa, Alemanya i Filipines, ja formen part de la història. Avui, Guillem Gisbert, Martí Maymó, Roger Padilla i Arnau Vallvé segueixen fent cançons, defensant-les en directe i, començant per ells mateixos, sense perdre la capacitat de sorprendre el públic.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari