Catalunya Diari

Manel Lladonosa i Albert Sàez protagonitzen la Diada a Lleida

Manel Lladonosa i Albert Sà ez protagonitzen la Diada a Lleida| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaL’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la tinent d’alcalde, Montse Parra, ha presentat aquest dimecres els actes oficials de celebració de la Diada a Lleida. La celebració començaran amb la conferència 'L’empoderament de la Catalunya Digital'. L’acte central de la Diada tindrà lloc el dia 11 de setembre, a les 11.00 hores, amb l’ofrena floral i institucional que organitza l’Ajuntament de Lleida davant del pont llevadís, amb el pregó a càrrec de l’historiador Manel Lladonosa i la interpretació de la coral Xiroia de l’Ateneu Popular. Prèviament, de 9.00 a 11.00 hores, les entitats cíviques de Lleida podran fer l’ofrena floral a la Seu Vella, i “aquelles que ho desitgin també ho poden fer a l’edifici del Roser, tal com ens vam comprometre en la cessió de l’espai del Roser per desenvolupar la funció del Parador de Turisme”, ha recordat l’alcalde.

El paer en cap ha explicat també que aquest any, tal com ja es va acordar al mes de juliol, representants de l’ANC lliuraran als alcaldes de diferents ciutats i pobles de Catalunya un manifest amb signatures d’adhesió i ”es va acordar que per tal de fer possible que tots els lleidatans i lleidatanes que ho desitgin puguin assistir a la V de Barcelona, vam adaptar els horaris de Lleida i a les 10.00 hores l’ANC lliurarà a la Paeria el manifest amb signatures d’entitats, i a les 11h es farà l’acte institucional a la Seu Vella”.

L’alcalde ha recordat que aquest 11 de setembre és especial perquè coincideix amb l’any del Tricentenari, del qual la Seu Vella de Lleida en va acollir l’obertura amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas. Ros ha remarcat la significació política i el marc de celebració que va ser la Seu Vella, “que ja ha iniciat el camí per a la consideració de Patrimoni de la Humanitat, per part de la UNESCO” i ha explicat que fou una “una combinació de política i de cultura, una combinació que també presenta el programa dels actes de l’Onze de Setembre que avui presentem”.

En el marc de la presentació dels actes de l’11 de setembre l’alcalde ha fet una crida a la ciutadania per a que pengin la senyera als balcons i finestres de les seves cases i ha recordat que “aquell dia, als edificis municipals, només hi haurà la senyera penjada, representant, així, que som una casa més, la més representativa de la ciutat Lleida”

Per la seva banda, la regidora de Cultura ha repassat els actes culturals relacionats amb la Diada insistint en el protagonisme de les grups musicals i dansaires de Lleida amb el tradicional concert de l’Onze de Setembre a càrrec de la Banda Municipal de Lleida i a la plaça Paeria el mateix dia de la Diada o la ballada de Sardanes amb la Cobla Municipal de Lleida que se celebrarà el dia 10 a les 20.00 hores a la plaça de la Llotja.

Vuit quilòmetres de senyera
L’Ajuntament de Lleida distribuirà fins a 8.000 metres de senyera entre els dies 8 i 10 de setembre, als centres cívics dels barris, a la seu de la regidoria de Cultura i al Palau de la Paeria, a tothom que vingui a recollir-la.

L’any passat la pregonera de l’11 de setembre fou l’escriptora Rosa Fabregat i la conferència va córrer a càrrec de Marina Geli, l’any 2012 fou l’escriptor Josep Vallverdú qui va exercir de pregoner de la Diada i la conferència va córrer a càrrec d’Isidre Molas.

Programa complet d'activitats
Del 8 al 10 de setembre
- De 10.00 a 13.00 hores: Lliurament de senyeres als centres cívics dels barris, a la seu de Cultura i a la Paeria.

Dilluns, 8 de setembre
- 19.30 hores / Saló de Plens de la Paeria.
Conferència 'L’empoderament de la Catalunya digital' a càrrec d’Albert Sáez, director adjunt de El Periódico.

Dimarts, 10 de setembre
- 19.00 hores / Seu Vella
Commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a càrrec de la Generalitat de Catalunya.

- 20.00 hores / Plaça de la Llotja
Ballada de sardanes amb Cobla Municipal de Lleida. Organitza: Grup Sardanista Montserrat.

Dimecres, 11 de setembre
- De 09.00 a 11.00 hores / Seu Vella (Davant del pont llevadís)
Ofrena de les entitats cíviques de Lleida.

- 10.00 hores / Paeria
Lliurament del manifest de l’Assemblea Nacional de Catalunya.

- 11.00 hores / Seu Vella (Davant del pont llevadís).
Ofrena institucional de l’Ajuntament de Lleida, pregó a càrrec de l’historiador Manel Lladonosa i interpretació musical a càrrec de la Coral Xiroia de l’Ateneu Popular de Ponent.

- 19.00 hores / Plaça de la Paeria.
Concert de l’Onze de setembre a càrrec de la Banda Municipal de Lleida.


Comentaris

envia el comentari