Catalunya Diari

María José Mosquera guanya el XII Concurs d’Humor Gràfic Caragoler

El premi es lliurarà el 31 de maig durant la inauguració del XL Aplec del Caragol

Imatge de María José Mosquera
Imatge de María José Mosquera | LleidaDiari.cat

La humorista gràfica i mestra, María José Mosquera Beceiro, s'ha endut la dotzena edició del Concurs Internacional d'Humor Gràfic Caragoler que organitza la Fecoll amb la col·laboració de l'Escola Ermengol i el patrocini d'Azul Marino Viatges. Mosquera (El Ferrol, 1966) compta amb una llarga trajectòria professional, amb força premis i reconeixements nacionals i internacionals, i ha col·laborat en revistes i diaris gallecs.

Actualment publica una vinyeta setmanal a 'La Voz de Galicia', edició Ferrol. La guanyadora d'enguany ha il·lustrat, a més, còmics per nens, llibres i contes i ha realitzat diverses exposicions. El seu blog, titulat El blog de Sesé, recull el seu treball que no es limita a l'humor gràfic, sinó que compren altres àmbits com els treballs manuals, la ceràmica o tutorials diversos. https://humordesese.blogspot.com/ María José Mosquera recollirà el premi el 31 de maig, dia de la inauguració de l'Aplec.

El guardó són 1.012 euros i el viatge a Lleida per a dues persones

El guardó són 1.012 euros i el viatge a Lleida per a dues persones, més dues nits d'allotjament (si ho desitja la guanyadora). La vinyeta de María José Mosquera s'ha imposat als 354 dibuixos presentats amb procedència diversa. Des de l'Iran, amb 46 participants, fins a Alemanya, l'Argentina, Brasil, la Xina, Indonèsia, Mèxic, Rússia, Ucraïna i, per descomptat, Espanya. Altres participants venien de l'Azerbaidjan, Bangladesh, Egipte, Jordània i Kazakhstan, entre altres.

En total, 52 països diferents. La Fecoll exposarà durant l'estiu una selecció de 50 obres a la sala Manolo Calpe entre les quals hi haurà la guanyadora. El jurat del XII Concurs Internacional d'Humor Gràfic Caragoler ha estat integrat pel president de la Federació de Colles de l'Aplec, Ferran Perdrix; en representació d'Azul Marino Viatges, Celestí Roca; en representació de l'Escola Ermengol, Paco Ermengol i com a membre de la comissió de festes de la Fecoll, Pepe Ibars.

Cartell de l'esdeveniment
Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

 

Dissenyen un entrepà gurmet de caragols amb llonganissa i allioli suau amb pa de pebre vermell

Marc Majós, soci i responsable de l’assessoria gastronòmica de la carta de Bokadium, ha dissenyat un entrepà gurmet de caragols, llonganissa i allioli suau amb pa de pebre vermell, com a especialitat del mes de Maig, amb motiu de l'Aplec del Caragol. Miquel Robles, també soci de Bokadium, explica que «havíem començat a fer un 'bokata del mes' i quin millor protagonista que els caragols pel mes de maig». I és que Robles i Majós són penyistes de la colla Els Lleidatans de l'Aplec del Caragol.

Per la seva banda, Manel Porras encarregat i tercer soci de Bokadium, assegura «que la idea de l’entrepà del mes és dinamitzar una carta que, tot i ser molt variada, comença a tenir clients fidels a cada una de les especialitats».


Comentaris

envia el comentari