Catalunya Diari

Un matemàtic ofereix a Lleida una conferència sobre 'L'amor etern'

José Manuel Rey, doctor en matemàtiques, abordarà la qüestió de l'amor vertader des del punt de vista científic

Imatge d'una parella d'enamorats
CaixaForum ofereix una xerrada sobre l'amor etern | Pixabay

L''amor etern', conferència del matemàtic José Manuel Rey, tindrà lloc el proper dimarts 26 de febrer, a les 19.00 hores a CaixaForum Lleida. José Manuel Rey, doctor en matemàtiques, abordarà la qüestió de l'amor vertader des del punt de vista científic, en particular, com la ciència suggereix una fórmula per a l'èxit de l'amor durador.

L'amor etern existeix? Es pot aconseguir una relació sentimental feliç de llarg termini? Sembla una qüestió fonamental de la societat moderna, que concerneix la seva pròpia estructura bàsica. En aquesta conferència s'aborda aquesta qüestió des del punt de vista de la ciència. Quan es tracta de l'amor, sovint tractem en terme semblants processos que són essencialment diferents i la lògica dels quals també ho és.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El funcionament d'un projecte d'amor a llarg termini té els seus propis mecanismes psicològics, i es pot entendre com un problema d'enginyeria sentimental. S'hi explicaran els elements bàsics d'aquesta teoria i les seves implicacions pràctiques i, en particular, com la ciència suggereix una fórmula per a l'èxit de l'amor durador.

La seva investigació és extensa i multidisciplinària

José Manuel Rey és doctor en Matemàtiques amb premi extraordinari de doctorat, i professor de la Universitat Complutense de Madrid. Ha estat professor visitant en diverses institucions internacionals, entre les quals la Universitat de Harvard, on és investigador associat al Departament de Psicologia. La seva investigació és extensa i multidisciplinària: ha publicat treballs d'impacte en matemàtiques, ciències de la Terra, ecologia, economia i psicologia.

La seva teoria matemàtica de les relacions de parella ha rebut atenció tant científica com de mitjans de comunicació internacionals. Ha rebut dos premis de divulgació científica concedits per la Universitat de Cambridge. La conferència L'amor etern, pertany al cicle de conferències La Lògica de l'amor que es duu a terme a CaixaForum Lleida els dimarts 26 de gener i 2 i 9 de febrer, a les 19 h.


Comentaris

envia el comentari