Catalunya Diari

La meitat dels llargmetratges programats a la Mostra de Cinema Llatinoamericà són òperes primes

La meitat dels llargmetratges programats a la Mostra de Cinema Llatinoamericà són òperes primes| EP - Fotografia: Diputació de Lleida

 

Quinze països competiran enguany a la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, que se celebra a Lleida entre el 10 i el 17 d'abril, una fita on la meitat dels deu llargmetratges de la secció oficial són òperes primeres, entre elles 'El crític' d'Hernán Guerschuny.

  

El director de la Mostra, Joan Ferrer, ha destacat aquest dimarts durant la presentació que aquest festival ha apostat sempre "per nous realitzadors, noves formes de fer cinema i talent emergent".

  

 

  

Pel·lícules, documentals i curtmetratges d'Argentina, Mèxic, Estats Units, Espanya, Portugal, Xile, Colòmbia, França, Cuba, Uruguai, Equador, Argentina, Brasil i el Regne Unit es sumen a la pel·lícula de l'acte inaugural 'Libertador', una coproducció d'Espanya i Veneçuela, que es projectarà aquest divendres, dia 10 d'abril, a partir de les 21.00 hores, a la Llotja.

  

 

  

Film School Meeting

  

  

Coincidint amb Mostra, la Fundació Sorigué organitza la primera edició de Moviment International Film School Meeting en el qual reuneix reconeguts artistes nacionals i internacionals del món audiovisual i estudiants de cinema de l'Escola Nacional d'Experimentació i Realització Cinematogràfica de Buenos Aires, l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, l'Escola de Cinematografia i Audiovisual de la Comunitat de Madrid i la Universitat de Lleida.

  

 

  

Artistes, arquitectes, escriptors, enginyers, geòlegs i professionals de la indústria cinematogràfica conviuran i treballaran del 9 al 12 d'abril amb joves talents procedents de prestigioses escoles de cinema per idear una peça audiovisual inspirada en el projecte Planta, l'espai de creació artística empresarial de Sorigué.

  

 

  

El cineasta argentí Carlos Sorín, el pintor espanyol Antonio López i l'arquitecte nord-americà Mitesh Dixit són els tutors del projecte.

  

 

  

Programació itinerant de curtmetratges

  

La Diputació de Lleida col·laborarà un any més en l’organització de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, programat diversos curtmetratges en diferents localitats de les comarques de Lleida. Aqeusta serà la tercera vegada que es portarà a terme aquesta nova proposta que “acosta la Mostra al territori”, segons ha explicat la diputada Maria Antònia Pubill. Les dates de les projeccions es publicaran més endavant.

  

 

  

Així mateix, la Diputació de Lleida col·labora amb la mostra, entre altres, amb l’organització d’actes paral·lels com l’exposició que acull la Sala Montsuar de l’IEI, del cartellista Macario Gómez Quibus, ‘Mac’ i que es podrà visitar fins al 26 d’abril

  

 

Comentaris

envia el comentari