Catalunya Diari

Melodies pop i afro-rock, aquest cap de setmana al Cafè del Teatre

Melodies pop i afro-rock, aquest cap de setmana al Cafè del Teatre| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Les guitarres elèctriques amb sons melòdics del pop i d’afro-rock sonaran aquest cap de setmana al Cafè el Teatre amb els concerts programats per divendres, dissabte i diumenge, a les 22.30 hores, que alhora s’inclouen en el programa 'Després de la festa', de la Festa Major de Maig.

Anton Barbeau actuarà divendres amb les cançons del seu 'Magic Art'. És un cantant, multi-instrumentista i compositor de Sacramento, Califòrnia, conegut per la combinació de lletres surrealistes amb melodies pop. És conegut perquè combina melodies pop i textos surrealistes, en la millor tradició dels Beatles més lisèrgics, Syd Barrett, Julian Cope i Robin Hitchcock, amb el qual ha compartit escenari, com també amb Weezer i els reformats Bay City Rollers. La seva obra inclou una vintena de discos des de principis dels anys noranta. També forma part del grup Three Minute Tease, amb el qual ha publicat 'Bite the hand'.
 
Islandia Nunca Quema portarà el seu Applause dissabte. Els seus músics provenen de les cendres de Inq (Junk Records) i Pupille (BCore Disc) i els uneix la seva devoció pel pop il·lustrat, els jocs de guitarres afilades, els paisatges melòdics i, de tant en tant, certa bogeria sònica. Són de Reus i de Tarragona. No han estat mai a Brisbane, però de vegades sonen com Robert Forster. No estan acostumats a conviure amb les tardes plujoses de Glasgow, però algunes tornades potser fan rememorar les millors melodies d’Edwyn Collins i Malcolm Ross. Nova Zelanda els queda molt lluny però el seu pop transmet la mateixa emoció que Rolling Moon de The Chills. El 86 els queda una mica lluny però bé podrien haver format part del catàleg de Postcard o Creation.
 
Diumenge pujarà a l’escenari Bombino, des de Níger, per presentarà 'Azel'. És una de les propostes més interessants del continent africà. Tuaregs carregats de guitarres elèctriques portaran el seu afro-rock que desperta admiració per allà on passa. Bombino és el responsable d’alguns dels àlbums de més impacte en la música moderna feta a l’Àfrica en els darrers anys. El seu anterior treball 'Nomad' va ser número 1 en infinitat de llistes, va ser produït per Dan Auerbach dels Black Keys, i la virtuositat de Bombino amb la guitarra ha merescut comparacions per part de la crítica amb grans guitarristes, com Neil Young, Jerry Garcia o Carlos Santana. Per uns la música de Bombino és World Music, per altres és blues... s’hi entreveuen multitud d’influències, que inclouen el rock, el folklore del seu Níger, el blues o el so psicodèlic. El concert està organitzat per Guerssen.


Comentaris

envia el comentari