Catalunya Diari

Més de 1.500 persones al Casament reial al Castell de Rei

Més de 1.500 persones al Casament reial al Castell de Rei| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaDiversos regidors de la Corporació Municipal han assistit a la recreació d’aquest fet històric, que ha estat escenificat per l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida, amb el suport de l’Ajuntament de Lleida. És la setena edició del casament, que se celebra en el mateix emplaçament on va tenir lloc l’any 1150: el Castell del Rei-la Suda. Es recrea una unió rellevant per la història i també per l’Associació, ja que en les cròniques d’aquest casament s’ha trobat la primera referència a la representació teatral d’un combat entre moros i cristians dins dels actes de celebració; un combat que és l’origen del ball parlat de moros i cristians i, per tant, de la Festa de Moros i Cristians.

La presidenta de l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida, Tere Mayoral, ha destacat que entre els 150 participants de la recreació -entre actors principals, músics, dansaires i figurants-, hi havia diferents entitats culturals que han decidit sumar al voltant de la festa.

Tot i el canvi d'hora, ja que aquesta ha estat la primera vegada que s'han representat per la tarda, el públic ha assistit de forma massiva, fet que consolida l'activitat en el programa de les Festes de la Tardor.


Comentaris

envia el comentari