Catalunya Diari

Més música i novetats, al Pessebre Vivent de Magraners

Més música i novetats, al Pessebre Vivent de Magraners| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

El Pessebre Vivent de Magraners compleix 51 anys i ho fa amb més música i novetats. Enguany es podran visitar més de quaranta quadres; unes representacions que es van ampliant i renovant any rere any. El Pessebre estarà obert els dies 25, 26 i 27 de desembre, de 18.00 a 20.00 hores.

El visitant se sorprendrà enguany només arribar, ja que dins la carpa, que dóna accés a l’interior del pessebre i que ha renovat la seva decoració, l’espera el cor Be1Beat, per donar-li la benvinguda cantant. Un tast musical del què ha de venir després.
 
Un recorregut marcat d’uns 20 minuts, que condueix el visitant per diferents quadres de la vida quotidiana, des dels oficis més diversos, fins als pastors i soldats, per acabar amb l’estable del naixement.
 
Més de 250 persones col·laboren amb l’associació cultural L’Hangar, que és la promotora de la iniciativa que té el suport de tot el barri. Un muntatge d’uns 6.000 metres quadrats, que es comença tres mesos abans de Nadal.
 
Una de les característiques que singularitza el pessebre és que s’elabora amb metalls reciclats o reutilitzats, és ecològic. Les construccions es fan amb bales de palla, tetrabriks, llaunes, plàstics o suro.
 
El pessebre vivent de Magraners, va començar a fer-se amb la iniciativa d’Encarna López, Francisco Céspedes, Francisco Martos i la parròquia del barri, al carrer Nostra Senyora dels Àngels. Era a principis dels anys seixanta. El veïnat cedia les seves cases per representar els quadres tradicionals del Nadal, implicant el conjunt de veïns en aquesta representació col·lectiva. La representació ha evolucionat i s’ha instal·lat en diferents espais del barri fins al pessebre que es coneix avui en dia i que es munta a l’espai de l’Hangar, amb els quadres teatralitzats amb música i amb l’ús de materials reciclats en la construcció dels decorats.


Comentaris

envia el comentari