Catalunya Diari

Mig Any Fester de Moros i Cristians a la Seu Vella

Mig Any Fester de Moros i Cristians a la Seu Vella| Redacció - Fotografia: Moros i Cristians

 

La Festa de Moros i Cristians de Lleida celebra el seu Mig Any Fester amb el tradicional relleu de capitanies. La Seu Vella ha acollit un any més aquest acte solemne en què les comparses que es posen al capdavant prenen el compromís de liderar els seus bàndols. Els tinents d’alcalde Montse Parra i Fèlix Larrosa han assistit a la celebració que s’ha fet a la nau central del monument.

La comparsa dels Pallaresos s’encarregarà de mantenir el domini que les tropes cristianes van adquirir en la batalla del mes de maig. Glòria Manuel serà la comtessa cristiana i Teresa Mayoral l’abanderada. Les forces del bàndol moro les reorganitzarà el Caid Jordi Íñiguez, de la comparsa dels Al·leridís, amb l’abanderada Mercè Arbonés. Serà la tropa mora la que lluitarà per aconseguir fer-se amb la ciutat en la pròxima batalla, que es lliurarà al mes de maig, i seguir així amb la tradició de l’alternança en la victòria, una de les singularitats de la festa lleidatana.
 
En aquest acte també han pres càrrecs de cada bàndol els barons i els xeics, els penons i els alams. La banda Ilerband hi ha posat el toc musical, amb diferents marxes, i el grup Quartana ha interpretat les recuperades antigues marxes mores i cristianes de Lleida.


Comentaris

envia el comentari