Catalunya Diari

Coneixem Miki, el català que representarà Espanya a Eurovisió

Atreviment per bandera, estil propi i gust pel «bon rotllo» de les verbenes de poble.

Miki d'OT 2018
Miki va ser preferit del públic cantant 'Una lluna a l'aigua' de Txarango | CatalunyaDiari.cat

Miki ha trencat a esquemes a 'Operación Triunfo' i està disposat a seguir donant guerra. L'atreviment del cantant català ha conquistat el públic del concurs que, amb un 34% dels vots a favor del seu estil desenfadat, l'envia a representar Espanya al Festival d'Eurovisió el pròxim mes de maig a Tel Aviv. De la banda amb els amics per versionar temes dels seus ídols musicals, a viatjar a Israel per actuar en una gala que emet tota Europa.

Sigui quin sigui el resultat que Miquel Nuñez aconsegueixi a la gala, ja ha batut rècord. S'ha convertit en la primera persona que canta un tema en català en horari de màxima audiència a la televisió pública espanyola. I a més, aconseguia convertir-se en preferit del públic aquella nit, amb la seva interpretació d''Una lluna a l'aigua', de Txarango, referent de música catalana que triomfa arreu del món.

Terrassenc fins a la medul·la i amant de la muntanya i l'esquí, el jove de 22 anys està disposat a deixar-se portar per la vida i, lluny de centrar-se en les crítiques pel seu suposat ideari independentista, veu Eurovisió «com un aparador i una bona oportunitat de cara al seu futur com a cantant».

  

Xaranga i colors, cortesia de 'La Pegatina'

Miki viatjarà a Israel amb 'La Venda', un tema que ha compost 'La Pegatina' i que convida a la diversió i a l'optimisme, molt d'acord amb la seva personalitat. «Té l'aire fresc de 'La Pegatina', d'anar a un festival i reventar-ho al màxim», explica sobre els ritmes alegres i festius.

Amant de les verbenes de poble i les cançons que fa saltar, arrossega la seva passió per la música des de petit. Anava a classes de guitarra i piano, el que el va motivar per començar a compondre les seves pròpies cançons.

Combinava la feina de professor en una acadèmia d'anglès amb allò que realment és el seu gran amor: la seva banda, els 'Dalton Bang'. Vocalista del grup de versions, compartia escenari amb cinc components més que, per davant de tot, són «els seus millors amics». I és que si té una altra gran passió, tret de la música, és la seva gent.

Cor de 'Dalton Bang'

'Dalton Bang' és per a ell 'la banda', la seva banda, a la que ha dedicat tot l'entusiasme possible. El grup naixia com una colla de músics amb un sol objectiu, «assaltar» des de les ciutats més grans, fins a les places més petites de qualsevol indret, per vestir-les d’una absoluta festa sense precedents.

Dalton Bang
Miki és vocalista de 'Dalton Bang', banda de versions que comparteix amb «els seus millors amics» | CatalunyaDiari.cat

 

I així ho han fet fins ara per tot Catalunya i a Teruel. Regalen «nits plenes de balls i gresca», tal com expliquen al seu web. Miki, defensor d'aquest «bon rotllo», somnia amb «que la gent vingui als seus concerts a ballar, a cantar i a saltar». Però, sobretot, somnia amb que els músics que sempre l'any acompanyat, els seus millors amics, segueixin amb ell «fins a l'infinit i més enllà».

Emoció és la paraula que defineix millor la revetlla que es va viure aquest passat Cap d'Any al Raval de Montserrat, al cor de la seva ciutat natal. La presència de Miki al concert va ser objecte d'especulacions i misteri, fins que va aparèixer per sorpresa durant l'actuació dels 'Dalton Bang' causant furor entre el públic.

Polèmica per una bandera

Miki
Una foto de Miki amb una estelada a l'esquena està generant polèmica a la xarxa | CatalunyaDiari.cat

 

Quan la fama està servida, fàcilment la polèmica també. El fet que penjar un simple 'cover' pogués portar-lo directament als càstings d'OT va temptar Miki a provar sort. I no va equivocar-se. Ara és objecte d'investigació de mils d'usuaris de les xarxes, que han trobat una foto en especial de la qual parlar.

Es tracta d'una imatge de fa anys on Miki porta una estelada penjada a l'esquena, en una manifestació. D'entre els 'eurofans', han sortit de seguida detractors i defensors, que fan bullir Twitter amb la polèmica. Miki, que al seu pas per OT ha fet reivindicacions feministes i ha parlat del debat com a «arma social de canvi en la societat», no s'ha pronunciat al respecte.


Comentaris

envia el comentari