Catalunya Diari

Milers de nens reben els Reis d’Orient que han arribat en tren a Lleida carregats de regals i d’il·lusió

Milers de nens reben els Reis d’Orient que han arribat en tren a Lleida carregats de regals i d’il·lusió| Redacció - Fotografia: L. BielaEls Reis d’Orient han agraït la rebuda que sempre els fa la ciutat, acollint-los amb els braços oberts, i han explicat el llarg viatge fins a Lleida. Han comentat que els camells s’han desorientat per la boira i perquè han vist el campanar tapat. Els Reis han comprovat que estava en obres perquè s’està restauranti s’han dirigit als nens per demanar-los que estimin la Seu Vella, que és un patrimoni molt valuós de la ciutat.

L’estel de Nadal els ha ajudat a arribar a la ciutat i han estat contents de veure com els esperaven tots els nens i les nenes dels quals estan molt orgullosos, ja que han mostrat la seva generositat i solidaritat demanant joguines per a tots els infants, salut per als qui estan malalts i feina per als qui no en tenen.

Amb somriures, cares de sorpresa, il·lusió i les boques obertes, els infants han vist com els reis els saludaven i pujaven a les carrosses que han desfilat, amb tota la comitiva reial, pels carrers de la ciutat, fent sentir la màgia d’aquesta nit. El recorregut l’han fet acompanyats d’unes 500 persones, cent de les quals eren nens que els han ajudat a repartir les 3,5 tones de caramels entre els lleidatans que els han anat a veure. Han desfilat 12 carrosses, 10 grups d’animació, 7 bandes de música i grups de música tradicional, els Gegants i els Capgrossos de la ciutat i el Marraco. Com és habitual, els han acompanyat els Armats de la Sang, així com els diversos vehicles i camions plens de regals i els cossos de seguretat i d’altres serveis de la ciutat, com la Guàrdia Urbana, la Creu Roja i Protecció Civil, entre d'altres. Els Castellers de Lleida també s’han sumat a la festa repartint caramels i els alumes de l’Aula de Teatre hi ha estat presents a les carrosses.

Durant el recorregut, els menuts han pogut veure les imatges dels seus petons i les seves salutacions que van fer a Cucalòcum i que s’han projectat en unes pantalles gegants al Bus Turístic.

La comitiva reial ha sortit de l’estació de ferrocarril i ha passat per la Rambla Ferran, l’avinguda Francesc Macià, l’avinguda Blondel, l’Avinguda Madrid, la plaça Espanya i l’avinguda Catalunya per tornar per l’avinguda Blondel i l’Arc del Pont fins arribar a la plaça de Sant Joan on ha culminat la desfilada. Ha estat en aquest últim punt del trajecte on l’alcalde ha lliurat les claus de la ciutat als Reis d’Orient perquè aquesta nit puguin entrar a deixar els regals a totes les cases de la ciutat. Els Reis han recordat als petits que avui han d’anar a dormir d’hora i que els estan agraïts d’antuvi pel menjar que sempre els deixen, a ells i els seus patges que els ajuden, perquè puguin agafar força i arribar a tot arreu.


Comentaris

envia el comentari