Catalunya Diari

El ministre Méndez de Vigo obliga la Generalitat a retirar els recursos presentat pel trasllat de les obres de Sixena

El trasllat es va produir el passat 11 de desembre

Imatge de les obres traslladades a Sixena.
Imatge de les obres traslladades a Sixena. | CatalunyaDiari.cat

El Ministre Íñigo Méndez de Vigo ha obligat avui a la Generalitat a retirar els dos recursos que havien presentat contra el trasllat de les obres del Museu de Lleida a Sixena. Cal recordar que les obres ja van partir cap a Osca el passat dia 11 de desembre envoltades de polèmiques i càrregues policials contra els manifestants que van voler impedir el trasllat.

El passat 28 de novembre, el ministre ordenava de forma definitiva el retorn a Sixena dels 44 béns del Monestir de Sixena que estan al Museu de Lleida, després de rebre un requeriment judicial. Aleshores, Méndez de Vigo procedia «immediatament» a donar instruccions als òrgans competents de la Conselleria de Cultura de la Generalitat, perquè es complís a la sentència del Jutjat d'Instrucció número 1 d'Osca.

Uns mesos abans, a principis de setembre el Consorci del Museu de Lleida iniciava un nou camí per intentar protegir aquestes obres i evitar que sortissin de Catalunya, però finalment l'ordre emesa el passat mes de juliol per la jutgessa d'Oscaobligava a la Generalitat a retornar les peces.

Un trasllat amb càrregues policials

Finalment, el passat 11 de desembre les obres van abandonar Lleida entremig de diversos manifestants que mostraven el seu rebuig pel desplaçament. La Guàrdia Civil va entrar al recinte cap a les 3.30 hores per emportar-se les obres, mentre els Mossos tancaven l'accés al Museu de part de la Rambla d'Aragó des de la Plaça Catalunya fins a l'altura de la Biblioteca Pública de Lleida. Els presents es mostraven disconformes amb aquest tancament i finalment la policia catalana acabava carregant contra diverses persones.


Comentaris

envia el comentari