Catalunya Diari

Les monges de Sixena deixaran el Monestir per no poder dur una «vida amagada»

El Monestir fins i tot va tancar al públic la Setmana Santa del 2018 a petició de les monges

El Monestir de Sixena, el 21 de novembre de 2018
Les obres van tornar al Monestir de Sixena l'any 2017 | LleidaDiari.cat

La vintena de monges de la comunitat de Betlem que viuen al Monestir de Sixena han comunicat a la Direcció de Patrimoni Cultural de l'Aragó la voluntat de deixar el Monestir el 2020.

La raó, argumenten, és que no acaben de trobar les condicions favorables per a la seva «vocació de silenci» ni per a «una vida amagada» des que el Monestir està obert al públic en cap de setmana per visitar les obres traslladades des del Museu de Lleida fins al Monestir de Vilanova de Sixena l'11 de desembre del 2017.

 

El malestar de les monges ve de llarg

Des del començament, les monges residents van expressar el seu malestar pels dies i els horaris de visites proposats pel govern aragonès i es van oposar a les visites entre setmana. El Monestir fins i tot va tancar al públic la Setmana Santa del 2018 a petició de les monges.

El Monestir de Sixena, el 21 de novembre de 2018
El Monestir de Sixena guarda les obres que es van traslladar des del Museu de Lleida | LleidaDiari.cat

 

Segueix el litigi per les obres de la Franja

Cal recordar que aquest mateix dilluns, el Jutjat de Primera Instància número 1 de Barbastre (Osca) ha ordenat la immediata devolució dels 111 béns del patrimoni històric de les parròquies aragoneses que romanien dipositats al Museu Diocesà i Comarcal de Lleida.

Set mesos després de celebrar-se el judici que va enfrontar a les diòcesis de Lleida i de Barbastre-Montsó, la sentència desestima íntegrament els arguments plantejats tant pel bisbat català com pel Consorci de la institució museística i conclou que els béns són propietat aragonesa i deuen tornar. Davant aquesta situació, el Consorci del Museu de Lleida ja ha anunciat que presentaran un recurs contra la sentència.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari