Catalunya Diari

Mor el pintor i muralista lleidatà Víctor Pérez Pallarés als 85 anys

L'artista, que definia la seva obra com a personal i expressionista-abstracta, es va formar a Lleida, Barcelona i París

El pintor, muralista i professor d'art Víctor Pérez Pallarés ha mort als 85 anys. Nascut a la capital del Segrià el 1933 i considerat com un dels referents de l'art a Lleida del segle XX, Pérez Pallarés és conegut sobretot per la seva tècnica pictòrica entorn del gravat i també per la seva vessant de muralista. L'artista, que definia la seva obra com a personal i expressionista-abstracta, va estudiar Belles Arts a Lleida però aviat es traslladaria a Barcelona on va participar activament en la vida cultural i artística del moment, i també va continuar amb la seva formació a París. Va exposar en nombroses ciutats catalanes però també de fora i, durant la seva trajectòria, va rebre diversos reconeixements com ara el Primer premi de gravat a l'Escola d'Arts i Oficis (Llotja) de Barcelona (1955), el Premi Watteau de gravat, atorgat pel govern francès (1958) i el Premi de pintura Medalla Morera de Lleida (els anys 1963 i 1973).

  

Víctor P. Pallarés també va dirigir el Museu Morera de Lleida entre els anys 1975 i 1983
Imatge d'un homenatge a Víctor Pérez Pallarés al Col·legi Espicopal de Lleida.
Imatge d'un homenatge a Víctor Pérez Pallarés al Col·legi Espicopal de Lleida. | LleidaDiari.cat

Un dels aspectes més destacats en l'obra de Víctor P. Pallarés és la seva producció resultant de l'aplicació de les tècniques del gravat. És aquesta una dimensió que el projecta com un dels pocs pintors-gravadors o, en el seu millor cas, gravadors-pintors catalans que realitzen una aportació singular a la cristal·lització de les noves vies expressives de l'avantguarda, a partir del suport tradicional de les tècniques d'estampació. També destaca la seva vessant com a muralista.

D'altra banda, també cal fer esment a la tasca pedagògica de Pérez Pallarés. En aquest sentit, l'any 2015,el Col·legi Episcopal de Lleida va voler homenatjar l'artista posant el seu nom a l'aula del Batxillerat Artístic del centre, pels anys que el pintor va fer de docent a l'escola. 

Durant la seva trajectòria, l'artista lleidatà va exposar a Lleida, Barcelona, València, Saragossa, Madrid, Màlaga, Lausana, Florència, T'aipei, Buenos Aires, São Paulo, entre altres ciutats d'arreu del país i del món.


Comentaris

envia el comentari