Catalunya Diari

Moros i Cristians desafien la batalla

Moros i Cristians desafien la batalla| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, també participa en aquesta dialèctica i s’ha encarregat de tancar els parlaments diplomàtics. Ros ha recitat els versos finals apel·lant a una batalla sols de paraula, perquè el diàleg ensorra les muralles i convida a dirimir allò innegociable. I ha afegit que en aquesta batalla, sense ferides, en retirar l’armadura, tant moros com cristians, basteixin un símbol de causes unides. 
 
Els regidors de la Corporació Municipal han assistit a les Ambaixades en què el bàndol cristià ha fet el seu primer intent per reconquerir la ciutat. La guerra dialèctica ha servit per formalitzar la confrontació dels dos bàndols que demà desembocarà en la ineludible batalla a la Seu Vella. Els combatents han convidat els lleidatans i els visitants que s’han reunit a la plaça a assistir demà a l’escenari de la lluita i a ser testimonis del que passarà.
 
La Festa de Moros i Crisitans ha celebrat aquest dissabte l’esmorzar medieval a la plaça de Sant Francesc i abans de les Ambaixades s’ha fet l’assaig infantil i un berenar popular. Els petits seran també els protagonistes en la jornada matinal de diumenge amb l’Entrada Infantil, que obrirà el dia més esperat de la festa, el de la gran batalla. Els petits dels dos bàndols desfilaran al migdia pels carrers del Centre Històric per arribar a la plaça de Sant Joan on es farà la presentació i el concurs de les bandes de música.
 
A la tarda, a les 18.30 hores, es farà l’Entrada de Gala, amb la concentració de les comparses a la Porta del Lleó i la posterior desfilada de lluïment que passarà per davant de la Paeria. A les 21. 30 hores Moros i Cristians es donaran cita al Pont llevadís de la Seu Vella per la Batalla. Primer hi haurà els parlaments de la Saïda mora de la comparsa dels Banu-Hud i després de la Capitana cristiana de la comparsa dels Anglesola. El bàndol guanyador, que enguany és el cristià, prendrà possessió de la ciutat.


Comentaris

envia el comentari