Catalunya Diari

La 9a Mostra d’Audiovisuals Palma Produccions presenta 16 curts

Des del 2009 LleidaJove ha produït 85 curtmetratges amb més de 1.200 joves

La Llotja de Lleida acollirà l'esdeveniment | Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

La Mostra d'Audiovisuals Palma Produccions presenta aquest dijous a la Llotja de Lleida els 16 curts que uns 300 joves de la ciutat han preparat en aquesta 9a edició. LleidaJove, el departament de Joventut de la Paeria, promou aquesta iniciativa, que enguany ha duplicat la participació (en nombre de curts i de participants).

La Gala Palma Produccions 2019 de dijous començarà a les 18.30 h, amb l'arribada de cotxes del Club de Vehicles Històrics de Lleida a la catifa vermella a la Llotja. Passaran pel photocall, organitzat pels alumnes de fotografia de l'Escola Municipal d'Art Leandre Cristòfol, i ja a la sala, es projectaran els curts amb la interpretació de diversos temes musicals (de les 19 h a les 21.30 h). Per aquest esdeveniment es compta amb la col·laboració dels alumnes d'Ilerna Formació dels Cicles de Vídeo, Dj i So i de Protocol.

Els i les participants són grups informals de joves, també grups classe i grups d'entitats del Col·legi Lestonnac, l'Escola d'Hostaleria, l'Institut Maria Rúbies, l'Institut Màrius Torres, l'Institut Gili i Gaya, l'Institut Torre Queralt, l'Institut Lladonosa, l'Institut Ronda, l'Institut Manel de Montsuar, Down Lleida, el Centre Obert Calidoscopi i els Grups de joves informals. Els directors que s'ha fet càrrec dels curts són Óscar Sanchez, Jordi Pla, Jose Bergés i Marta Gonzàlez.

Palma Produccions

Palma Produccions és un projecte de LleidaJove, el departament de Joventut de la Paeria, engegat l'any 2009 per possibilitar als joves fer curtmetratges amb suport professional. Mitjançant el treball audiovisual, els i les joves, aprenen la part tècnica i a treballar en equip, potencien la creativitat i fomentem el debat i la reflexió sobre els temes a desenvolupar en els curts (bullying, xenofòbia, conductes de risc, masclisme, medi ambient, etc.). La veu dels i de les joves queda reflectida en cada curtmetratge. A més, es treballen valors com el respecte, el compromís i l'amistat.

Palma Produccions és un projecte anual, en el qual els grups de joves que ho desitgen que presenten la seva idea de curtmetratge i passen per una selecció. Un cop seleccionats se'ls assigna un director de cinema que els guiarà en el procés. Els joves pensen la història, fan el guió i l'storyboard, assagen, actuen, graven i, si volen, també poden editar. El procés s'inicia al desembre i els curts s'estrenen a l'abril. Des que es va iniciar Palma Produccions, LleidaJove ha produït 85 curtmetratges amb la participació de més de 1.200 joves. Més informació: LleidaJove La Palma, al carrer de La Palma, 6-10 - Tel. 973 700 667 -http://lleidajove.paeria.cat / [email protected]


Comentaris

envia el comentari