Catalunya Diari

La Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya arriba de nou plena de novetats

Organitzada per l’Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà, l'organització anuncia un canvi de dates en la realització de l'edició número 25 per commemorar el seu 25è aniversari
Presentació de La Mostra
Presentació de La Mostra | LleidaDiari.cat

Aquest dijous s'ha presentat a Lleida les novetats de la 25a edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya. Amb motiu de la celebració de l'edició número 25 de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya a Lleida, l'organització anuncia un canvi de dates en la realització de la mateixa coincidint amb el seu 25è aniversari. La Mostra es realitzarà del 6 al 13 de juny.

 

Aquest canvi obeeix a reforçar el festival en un mes que permetrà un ventall molt més ampli d'activitats, i per a distribuir d'una manera més esplaiada el calendari cultural de la ciutat, tenint en compte que juny és un mes molt propici per a una activitat cultural podent, d'aquesta manera, concentrar una activitat cinematogràfica que aspira a ser, encara més, un referent de primer ordre en el panorama internacional.

 

Fèlix Larrosa, Alcalde de Lleida ha declarat 'volem que Lleida sigui al juny capital mundial del cinema llatinoamericà'. Juan Ferrer, director de La Mostra, ha presentat el logo commemoratiu de la 25 edició, realitzat pel dissenyador Ruud Geldof, en col·laboració amb el Centre Experimental de Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya Santi Lapeira, director del Centre Experimental de Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya, ha avançat el Premi Cinefuturo a la difusió que atorga el Centre Experimental de Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya conjuntament amb la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya a Lleida. Una iniciativa amb el propòsit de potenciar i donar a conèixer el talent del cinema llatinoamericà recolzant i promocionant un projecte en les diferents fases de la producció. 

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

El film seleccionat, tindrà distribució a Catalunya i a la resta de l'estat espanyol

El film seleccionat, tindrà distribució a Catalunya i a la resta de l'estat espanyol. El projecte guanyador del premi Cinefuturo Latino 2019 és: 'Hijas de la paz' un llargmetratge documental escrit i dirigit per Diego Pérez i Kuba Sobieski que narra la història de quatre dones, que condicionades per la fragilitat de la pau a Colòmbia, emprenen quatre viatges transformadors. Tot seguit, Rafa Martínez, Business Director de Reskyt.com, ha presentat la nova pàgina web de la Mostra; una pàgina més activa, estructurada, comunicativa, àgil i renovada per a la seva millor gestió. Una finestra oberta als continguts i actualitat del certamen.

 

Albert Galera, responsable de producció i xarxes socials de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya ha mostrat el pla d'activació de recursos en xarxes socials (Twitter, Facebook i Instagram) i optimització dels mateixos per donar més cobertura als continguts de l'edició 25. Una de les novetats anunciades és la col·laboració entre els cinemes Screenbox Funatic amb l'objectiu de reforçar la programació oferint una oferta més àmplia i completa, marcant l'objectiu d'oferir a l'espectador un complet mostrari de l'audiovisual produït o coproduït a Llatinoamèrica de recent factura.

 

 

Per finalitzar, Josep Bellera, President de l'Associació de Comerciants Zona Alta de Lleida, ha anunciat el conveni entre la Mostra i l'Associació de Comerciants Zona Alta en què, tenint en compte les propícies noves dates per a la realització de l'esdeveniment, es duran a terme diverses accions culturals i un agermanament entre la Mostra i una part activa de la ciutat que permetrà donar major visibilitat i una relació directa entre la ciutat i el festival, ampliant espais, programació, activitats, i un desig mutu en què els dies de la Mostra es respiri cinema a l'hora de ser l'epicentre d'una de les activitats més importants de la cultura a Lleida.

 Comentaris

envia el comentari