Catalunya Diari

La Mostra de Cinema Llatinoamericà crea una nova secció dedicada al terror

Portarà el nom de 'Terror Llatí' i s'hi projectaran sis pel·lícules produïdes els darrers dos anys inèdites comercialment a l'Estat

Fotograma de 'Vuelven'
Fotograma de 'Vuelven' | LleidaDiari.cat

La 25a edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, que se celebrarà a Lleida del 6 al 13 de juny, estrenarà la nova secció 'Terror Llatí' amb la qual el certamen vol fer una mirada al cinema de gènere de terror a partir de l'òptica llatinoamericana.

En aquesta secció no competitiva es projectaran sis pel·lícules produïdes entre els anys 2017 i 2019, que han obtingut una gran acollida després del seu pas per diversos festivals especialitzats i que romanen inèdites comercialment a l'Estat. En concret, es podran veure dues produccions brasileres, una argentina, una cubana, una mexicana i una altra de colombiana. 

Les noves projeccions que es podran veure a Lleida

Les projeccions es faran als cinemes Funàtic de la capital del Segrià i seran presentades per l'actor i director lleidatà José Mellinas, especialista en aquest gènere.

Les pel·lícules que es projectaran en la secció no competitiva 'Terror Llatí' de la Mostra són: 'Vuelven' (Mèxic-2017), dirigida per Issa López; 'Siete cabezas' (Colòmbia-2017), de Jaime Osorio Marquez; 'Morto nao fala' (Brasil-2018), de Dennison Ramalho; 'Abrakadabra' (Argentina/Nova Zelanda-2018), de Luciano Onetti i Nicolás Onetti; 'O clube dos canibais' (Brasil-2018), de Guto Parente, i ¿Eres tú, papá? (Regne Unit-2018), del director Rudy Riverón Sánchez.

Vuit documentals competiran a la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya

Vuit documentals de sis nacionalitats competiran a la Secció Oficial de Documentals de la 25a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya. Són 'Yeses' (Espanya) de Miguel Forneiro, 'Miró. Las huellas del olvido' (Argentina/Equador) de Franca G. González, 'Madame Cinéma' (Veneçuela) de Jonathan Reverón, 'Charco. Canciones del Río de la Plata' (Argentina) de Julián Chalde, 'Espero Tua (re)volta' (Brasil) de Eliza Capai, 'Viaje a los pubelos Fumigados' (Argentina) de Fernando Solanas, 'The Smiling Lombana' (Colòmbia) de Daniela Abad i 'Los 120, la Brigada del Café' (Argentina) de María Laura Vasquez. La Mostra està organitzada per l'Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà de Lleida i se celebrarà a la capital del Segrià del 6 al 13 de juny.

Les projeccions de tots els títols seran a l'Espai Funatic i les Sessions especials de documentals es projectaran a l'Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera (CCCT) del Campus de Cappont, un espai que, segons els organitzadors, contribueix a facilitar seguir arribant a tota la comunitat universitària. Les projeccions estan obertes a tot el públic.

El jurat de la Secció Oficial de Documentals estarà format com en aquests darrers anys, per docents de la Universitat de Lleida. Concretament, per Olga Bernad, psicopedagoga, doctora i coordinadora del Doble Grau en Educació Infantil i Primària de la facultat d'Educacio i Treball social de la UdL; Moisés Selfa, Filòleg, doctor i Professor de Didàctica de la Llengua i la Literatura al Departament de Didàctiques Específiques de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida; i Beatriz Gómez, doctora i coordinadora del grau en Comunicació i Periodisme Audiovisuals de la Universitat de Lleida.


Comentaris

envia el comentari